Λ.Σ Πάρου: Κρατική και όχι ατομική ευθύνη

20 Ιουνίου 2024 13:49

Ήδη έχει μπει σε εφαρμογή η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας (19.5.2023) που αποθεώνοντας το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, το κράτος μεταφέρει όλη την ευθύνη στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, σφυρίζοντας αδιάφορα για τις δικές του ευθύνες.

Σε αυτήν τη λογική πατούν και τα σχέδια επί χάρτου της Δημοτικής Αρχής για την πυροπροστασία. Σχέδια δηλαδή που στην προμετωπίδα τους έχουν την ανυπαρξία χρηματοδότησης για κατάλληλο προσωπικό, για πρόληψη και εξοπλισμό, και την επέμβαση αφού γίνει το κακό, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν οι δήμοι .

Σχέδια δηλαδή απολύτως ανεπαρκή για την ουσιαστική αντιπυρική προστασία, που δεν ανταποκρίνονται σε ένα νησί ζωντανό και προσβάσιμο από εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες κάθε μέρα. Πολύ περισσότερο όταν ο δήμος δεν έχει κάνει το στοιχειώδες που έχει υποχρέωση, τον καθαρισμό από την βλάστηση των ρείθρων του δημοτικού οδικού δικτύου. Η δε περιφέρεια μόλις πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησε την διαδικασία καθαρισμού του περιφερειακού δικτύου.

Απαιτούμε:

  • να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας από τον δήμο, την περιφέρεια και το κράτος, με υπηρεσίες στελεχωμένες με αποτελεσματικά μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.
  • να αποσυρθεί η απαράδεκτη ΚΥΑ που ξεπλένει την κρατική ευθύνη και μετακυλίει το κόστος στις πλάτες των δημοτών.

Πάρος 20-6-24

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos