Πάρος: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύριο

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Τετάρτη 17-07-2024 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο:
Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της εισήγησης της Επιτροπής Σύνταξης Προτάσεων του Δήμου Πάρου για το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πάρου.
Εισηγητής: Νίκος Μαλατέστας, Πρόεδρος Επιτροπής Σύνταξης Προτάσεων του Δήμου Πάρου για το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πάρου.
ΘΕΜΑ 2ο:
Λήψη απόφασης για τη χρονική περίοδο υποβολής αιτήσεων εγγραφής – επανεγγραφής νηπίων και βρεφών, για τον ορισμό δικαιολογητικών εγγραφής - επανεγγραφής, τον καθορισμό της μηνιαίας οικονομικής συμμετοχής των γονέων (τροφείων), τον ορισμό επιτροπής επαναξιολόγησης αιτήσεων απαλλαγής ή επαναπροσδιορισμού της μηνιαίας οικονομικής συμμετοχής των γονέων (τροφείων), για τον ορισμό μοριοδότησης σχετικά με την επιλογή και τοποθέτηση των νηπίων - βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς του Δήμου Πάρου για τη σχολική περίοδο 2024-2025.
Εισηγήτρια: Ιωάννα Χανιώτη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Προστασίας.
ΘΕΜΑ 3ο
Έγκριση Master Plan για τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στο Αγροκήπιο της Νάουσας.
Εισηγητής: Ιωάννης Κουζούμης / Μέλος Επιτροπής παρακολούθησης και συντονισμού υλοποίησης του Αθλητικού Κέντρου στη θέση “Αγροκήπιο – Κάμπος” Νάουσας Πάρου.
ΘΕΜΑ 4ο:
Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών με επιπλέον στοιχεία στην υπ’αρ. 139/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από το έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (3122.2-06/51742/2024) για νέα γνωμοδότηση του Δ.Σ. στην ανωτέρω απόφαση.
Εισηγητής: Μιχάλης Κυριαζάνος, Αντιπρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου.
ΘΕΜΑ 5ο:
Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το αίτημα του κ. Νικολάου Ραγκούση – Λαουτάρη για διαγραφή του αρχειακού υλικού της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Φωνή της Πάρου» από την ιστοσελίδα του Δήμου Πάρου κι επιστροφή της δωρεάς του που αφορά σε έντυπο αρχειακό υλικό της εν λόγω εφημερίδας.
Εισηγήτρια: Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ.
ΘΕΜΑ 6ο:
Έγκριση τροποποίησης κανονισμού για την περιοδική πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού «Γιάννη Πάριου» της Κοινότητας Πάρου, που αφορά στην με αρ. 72/2022 (Α∆Α:6ΨΧΑΩΞΓ-ΣΒ7) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εισηγητής: Χριστόδουλος Μαούνης, Αντιδήμαρχος καθαριότητας.
ΘΕΜΑ 7ο:
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας για τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Πάρου.
Εισηγήτρια: Ιωάννα Χανιώτη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Προστασίας.
ΘΕΜΑ 8ο:
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας του Δήμου Πάρου.
Εισηγήτρια: Ιωάννα Χανιώτη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Προστασίας.
ΘΕΜΑ 9ο:
Αίτημα για συνδιοργάνωση φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Τεχνηντἀρι», με τίτλο «5ο Μουσικοχορευτικό σταυροδρόμι» στην πλατεία “Μαντώ Μαυρογένους” στις 21/09/2024.
Εισηγήτρια: Άννα Κάγκανη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
ΘΕΜΑ 10ο
Αίτημα του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Διαδρομές στη Μάρπησσα» για την παραχώρηση χώρων του 14ου πολιτιστικού φεστιβάλ “Διαδρομές στη Μάρπησσα 2024” .
Εισηγήτρια: Άννα Κάγκανη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
ΘΕΜΑ 11ο
Αίτημα για συνδιοργάνωση της Γιορτής του Κρασιού στην τοποθεσία «Καρνάγιο» της Παροικιάς, από τον Σύλλογο Γυναικών Παροικιάς «Αρηίς» στις 06/08/2024.
Εισηγήτρια: Άννα Κάγκανη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
ΘΕΜΑ 12ο
Έγκριση άδειας τοποθέτησης banner σε δημοτικό χώρο για τη γιορτή του ρεβιθιού «Διήμερο φεστιβάλ προβολής αγροτικών προϊόντων 2024» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προδρόμου «Σκόπας ο Πάριος».
Εισηγήτρια: Άννα Κάγκανη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
ΘΕΜΑ 13ο
Λήψη απόφασης σχετικά με το αίτημα του εκμισθωτή του ακινήτου στέγασης των υπηρεσιών του κέντρου Κοινότητας για τη λύση της μίσθωσης.
Εισηγητής: Αναστάσιος Κασαπίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.
ΘΕΜΑ 14ο
Λήψη απόφασης σχετικά με παραχώρηση κενωθέντος περιπτέρου στην Κοινότητα Νάουσας.
Εισηγητής: Σίμος Βαρριάς, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας.
ΘΕΜΑ 15ο
Σύσταση επιτροπής χαρακτηρισμού οχημάτων και γνωμοδότησης για την άρση κυκλοφορίας παλαιών οχημάτων Δήμου Πάρου.
Εισηγήτρια: Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ.
ΘΕΜΑ 16ο
Μετάθεση συμβατικού χρόνου παράδοσης της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια καυσίμων Δήμου Πάρου και των νομικών του προσώπων».
Εισηγητής: Χριστόδουλος Μαούνης, Αντιδήμαρχος καθαριότητας.

Η Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου

Συμπληρωματικά, όσον αφορά το 4ο θέμα: "Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών με επιπλέον στοιχεία στην υπ’αρ. 139/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου",

μετά από το έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (3122.2-06/51742/2024) για νέα γνωμοδότηση του Δ.Σ. στην ανωτέρω απόφαση, το θέμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών. ΣΧΕΤ: α. Η αριθμ. 3122.2/54046/2021/23-07-2021 (Φ.Ε.Κ. 3543 Β΄/03-08-2021) Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, «Τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, επιφάνειας μέχρι εκατόν πενήντα (150) μέτρων, στην θάλασσα, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό, για εποχιακή χρήση». β. Το αριθ. πρωτ.:3122.2/609/2024/13-5-2024 έγγραφο του Λιμεναρχείου Πάρου με συνημμένο φάκελο δικαιολογητικών, για την τοποθέτηση της εν θέματι πλωτής εξέδρας. γ. Το αρ. πρ. 9347-27/05/2024 έγγραφο του Δήμου Πάρου με συνημμένη την υπ΄ αριθμ. 139/2024 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου. δ. Το αρ. πρ. 12379-09/07/2024 έγγραφο του Δήμου Πάρου. Σε συνέχεια του ανωτέρω (γ) σχετικού και στο πλαίσιο γνωμοδότησης του Δημοτικού σας Συμβουλίου για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών στην Πάρο σύμφωνα με την (α) σχετική και προκειμένου η Υπηρεσία μας σταθμίσει τις περαιτέρω ενέργειές της στο πλαίσιο αυτής, παρακαλείσθε λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 1 του άρθρου 20 του ν.2690/1999 για την αποστολή νέας απόφασης του Δημοτικού σας Συμβουλίου, το συντομότερο δυνατό, στην οποία να υπάρχει αιτιολόγηση της γνωμοδότησής σας για κάθε μία από τις πλωτές εξέδρες που αφορά η υπ’ αριθμ. 139/2024 απόφασή σας.- Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. (Τ) ΓΛΥΝΟΣ Αντώνιος 

Εισηγητής: Μιχάλης Κυριαζάνος, Αντιπρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos