Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νησιού μας Κύριο

24 Ιουλίου 2024 19:57

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, στο Δημαρχείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε η μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το Νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Τ.Π.Σ.) του νησιού μας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν οι προτάσεις του Δήμου για το νέο Τ.Π.Σ., το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού και προφανώς αποτελεί ένα ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας ζήτημα, την ευθύνη για την κατεύθυνση του οποίου έχει το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Φορείς, οι Σύλλογοι και η κοινωνία του νησιού μας.

Τη μελέτη, έχει αναλάβει να εκπονήσει η σύμπραξη των εταιρειών «Σαμαράς και Συνεργάτες Α.Ε. Σύμβουλοι Μηχανικοί» και «Ροϊκός Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.», έχοντας κερδίσει τον περασμένο Σεπτέμβριο τον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποσταλούν στο μελετητικό γραφείο, όπως έχουν ήδη αποσταλεί οι προτάσεις των φορέων αλλά και μεμονωμένων συνδημοτών μας.

Στο επόμενο διάστημα αναμένουμε τους μελετητές να μας παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Εκτιμάται ότι σε δύο χρόνια, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες και εγκρίσεις, θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Το ζητούμενο είναι να θεσμοθετηθεί το πλαίσιο, που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα και την αειφορία, μέσω της προστασίας του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωσή, του αναφέρει:

«Μέσω της χωροταξικής ανάπτυξης, επιδιώκουμε να μπουν όρια και φραγμοί, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος και να μπορέσει η Πάρος να είναι βιώσιμη τα επόμενα χρόνια. Στόχος είναι το νέο σχέδιο να φέρει στο νησί μας την πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στον τουρισμό και το περιβάλλον.

Η σημασία του εγχειρήματος είναι πάρα πολύ μεγάλη, διότι η θεσμοθέτηση του νέου Τ.Π.Σ., θα καθορίσει την ανάπτυξη του νησιού για τα επόμενα 20-30 χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos