Σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Πάρου υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Κύριο

Επίσκεψη στο νησί μας πραγματοποίησε σήμερα, 09 Αυγούστου του 2024, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συναντήθηκε με τον Δήμαρχό Πάρου κ. Κώνσταντίνο Μπιζά, ενώ στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας για θέματα αστυνόμευσης της Πάρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Πάρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ευάγγελος Δεναξάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χριστόδουλος Μαούνης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αναστάσιος Κασαπίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Άγγελος Άγουρος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εικαστικών Τεχνών κα Άννα Κάγκανη, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θεόδωρος Μπιζάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κα Ιωάννα Χανιώτη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Θεμιστοκλής Καρποδίνης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου κ. Μιχάλης Κυριαζάνος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγος κ. Λουκάς Θάνος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου κ. Πέτρος Βασιλάκης, ο Διοικητής του Α.Τ. Πάρου, Αστυνόμος Β΄ κ. Χαράλαμπος Ρωμανόσογλου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου, της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου, των Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου και του Συλλόγου Καφεστιατόρων Πάρου.

Το λόγο πήρε πρώτα ο Δήμαρχος, στη συνέχεια οι Αντιδήμαρχοι και οι εκπρόσωποι φορέων του νησιού μας. Όλοι έθεσαν ως πρωταρχικό ζήτημα την υποστελέχωση του Α.Τ. Πάρου και την ανάγκη ενίσχυσης του με μόνιμο προσωπικό για όλο το χρόνο, διότι ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού ολοένα αυξάνεται. Το νησί μας κάθε καλοκαίρι γίνεται πόλος έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών με αποτέλεσμα η υπάρχουσα Αστυνομική δύναμη να αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε ανάλογους ελέγχους, τροχονομήσεις και γενικότερα να μην εξασφαλίζεται με επάρκεια η αίσθηση ασφάλειας τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα των Ρομά. Η Πάρος κάθε καλοκαίρι γίνεται προορισμός εκατοντάδων Ρομά που κατασκηνώνουν σε κεντρικά σημεία του νησιού, αμαυρώνοντας την εικόνα του και δημιουργούν εστίες μολύνσεως σε πολυσύχναστα μέρη. Επαιτούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε διάφορα σημεία, εκθέτοντας τα παιδιά αυτά σε πολλούς κινδύνους. Συμμετέχουν σε εκτεταμένο παράνομο δίκτυο παραεμπορίου, προκαλώντας τεράστιες απώλειες φορολογικών εσόδων στο δημόσιο και στο Δήμο, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στα νόμιμα καταστήματα (σε μια περίοδο που κρίνεται η βιωσιμότητά τους) και κυρίως διαθέτοντας στους καταναλωτές προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν επίσης, τα θέματα υγείας του νησιού μας, η ανάγκη για σύγχρονα σχολεία και ανέγερσης εργατικών κατοικιών για τους Δημόσιους Υπαλλήλους που έρχονται να υπηρετήσουν στο νησί μας. Συγχρόνως, τέθηκε το ζήτημα της υπερδόμησης και της διαχείρισης του νερού.

Ο κ. Υπουργός, αφού ευχαρίστησε όλους για τις τοποθετήσεις τους, υπογράμμισε πως ο τομέας της ασφάλειας είναι πάρα πολύ κρίσιμος, ο υπ’ αριθμόν ένα τομέας, ο οποίος πρέπει από μια Δημοκρατική χώρα να διασφαλίζεται, προκειμένου να αισθάνονται οι πολίτες και οι επισκέπτες ασφαλείς. Οποιαδήποτε ανασφάλεια καλλιεργείται στους ανθρώπους μέσα από τα media δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Διαπίστωσε πως από την τελευταία του επίσκεψη στο νησί μας, πριν 3 χρόνια, τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί και χρειάζονται αποτελεσματική διαχείριση. Όπως ο ίδιος τόνισε: «Η πολιτική είναι μια τέχνη του να λύνει προβλήματα με τρόπο αποτελεσματικό και να κάνει την ζωή των ανθρώπων καλύτερη».

Για το θέμα των Ρομά υπογράμμισε, πως είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό θέμα, το οποίο χρειάζεται άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση. Διαπίστωσε πως χρειάζονται ειδικές δυνάμεις κατά τους μήνες της έντονης τουριστικής κίνησης, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την νομιμότητα στο νησί.

Ανέφερε, πως πρέπει να καθαρίσουν οι δρόμοι, παρά τις αντιδράσεις που θα δημιουργηθούν. Όπως κατηγορηματικά δήλωσε: «Θα καθαρίσουμε το νησί με τρόπο αποφασιστικό και αμετάκλητο και για την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ειδική προετοιμασία. Η πραγματικότητα στο νησί πρέπει να αλλάξει, για να μπορεί κάθε νομοταγής πολίτης, επιχειρηματίας και επισκέπτης να αισθάνεται ασφαλής». Εξέφρασε την ανησυχία του για την Πάρο. Με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης στη Μύκονο εδώ και τρείς εβδομάδες, τα φαινόμενα παραβατικότητας εκεί έχουν περιοριστεί αρκετά. Παρατηρείται όμως το φαινόμενο, έκνομες παραβατικές δραστηριότητες να μεταφέρονται στην Πάρο, γεγονός το οποίο πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία. Χρειάζεται να εκπονηθεί άμεσα ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος πριν η χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα στο νησί μας, γίνει χιονοστιβάδα η οποία θα διαμορφώσει μια αρνητική εικόνα που θα το δυσφημήσει. Η νομιμότητα ισχύει για όλους έναντι όλων.

Ακόμα, υπογράμμισε και το φαινόμενο της έμφυλης βίας. Η αστυνομία διαχειρίζεται τα περιστατικά με ευαισθησία και παράλληλα με αποφασιστικότητα για τη σύλληψη του δράστη. «Όποιος ασχημονεί έναντι στη γυναίκα του και τα παιδιά του, η θέση του είναι στη φυλακή». Αυτή η μορφή βίας έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό μας. Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε είναι η βία και οι συμμορίες ανηλίκων το οποίο είναι ένα φαινόμενο, όπου η Ελληνική Αστυνομία το αντιμετωπίζει με μεγάλη προσοχή.

Επίσης, αναφέρθηκε στα τροχαία ατυχήματα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών καθώς και στο ζήτημα των διαταράξεων. Ως Δημοκρατική χώρα, πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Η ελευθερία του καθενός φτάνει μέχρι εκεί που αρχίζει του άλλου. Η κοινωνική αστυνόμευση αποτελεί προτεραιότητα.

Κλείνοντας τόνισε, πως σκοπεύει να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν το νησί καθημερινά και δήλωσε, πως τον Οκτώβριο προτίθεται να επισκεφτεί πάλι το νησί μας, έτσι ώστε να υπάρξει ένας συντονισμένος σχεδιασμός για την επόμενη τουριστική χρονιά και ευχήθηκε ο Αύγουστος να τελειώσει με την όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα για το νησί.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς στο πλαίσιο της σύσκεψης εργασίας, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την επίσκεψη του στο νησί μας και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε για τα θέματα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών. Η συνδρομή του, για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου φέτος το καλοκαίρι μετά και το αίτημα που έθεσα κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ήταν άμεση και καταλυτική.

Ως Δημοτική Αρχή, προβαίνουμε σε ενέργειες οι οποίες είναι ενταγμένες σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό ώστε να ανακουφιστούν οι περιοχές που πλήττονται και να αλλάξει η τουριστική εικόνα του νησιού μας προς το καλύτερο.

Η ασφάλεια και η πάταξη της παραβατικότητας αποτελούν μείζονα ζητήματα για το νησί μας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι με μεθοδικότητα και επιχειρήματα η πολιτεία ανταποκρίνεται στα υπαρκτά και δίκαια αιτήματα της κοινωνίας μας».

xrisoxoidis dimarxio1

xrisoxoidis dimarxio2

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos