Λ.Σ Πάρου: Για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

03 Σεπτεμβρίου 2024 12:08

Στο τελευταίο συμβούλιο φέραμε για συζήτηση δυο θέματα:

1. Την διεκδίκηση από το κράτος του υπόλοιπου της χρηματοδότησης για την αφαλάτωση στο Κρωτήρι ποσού 4,3 εκ. ευρώ, όπως και την χρηματοδότηση δυο απαραίτητων αφαλατώσεων για του χρόνου προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί , θα υπάρξουν αναπροσαρμογές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ, σύμφωνα με την εισήγηση του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ στην οποία εμείς έχουμε διαφωνήσει στο μέρος της οριζόντιας αύξησης 10%. Επίσης ζητάμε συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης με την Δημοτική Αρχή για το θέμα αυτό.

2. Μια σειρά από μεταβατικές διατάξεις σχετικά με τα πολεοδομικά μέχρι να γίνει νόμος το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο , για το οποίο είμαστε επιφυλακτικοί αν θα κινείται σε θετική κατεύθυνση , με δεδομένες τις κυβερνητικές προθέσεις για την λεγόμενη «ανάπτυξη».
Τα δυο αυτά θέματα έγιναν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης μεταξύ των άλλων:
• Προτάθηκε από την πλειοψηφία η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πλατεία Μ. Μαυρογένους καθ’ όλο το έτος και τα οχήματα τροφοδοσίας να παραμένουν εκτός πλατείας μετά τις 10 το πρωί και τα εμπορεύματα να μεταφέρονται με καρότσια. Διαφωνήσαμε κάθετα.
• Τέλος ψηφίσαμε κατά στην εισήγηση για τα τροφεία και την μοριοδότηση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς , καταθέτοντας ολοκληρωμένη πρόταση στήριξης των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και των ευπαθών ομάδων.
Πάρος 2-9-24

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos