Επίσκεψη του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου μας Κύριο

09 Σεπτεμβρίου 2024 11:44

O Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, πριν λίγες ημέρες, πραγματοποίησε επίσκεψη στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Πάρου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Γιώργο Μπαφίτη, τον Αντιδήμαρχο κ. Άγγελο Άγουρο και τον Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Νίκο Καραμανέ.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για την πορεία των παρακάτω έργων:

Α) Για την κατασκευή της νέας μονάδας αφαλάτωσης 2.000 κυβικών, στο Κρωτήρι Παροικίας. Η μονάδα εκτός από την υδροδότηση στο Κρωτήρι., θα στείλει επίσης νερό στην δεξαμενή του Δήλιου και κατόπιν θα μπορεί να τροφοδοτήσει την περιοχή των Καμαρών και της Νάουσας.

Β) Για την τοποθέτηση της νέας μονάδας διύλισης και φίλτρανσης νερού στην περιοχή Τζάνε Δρυού, με στόχο την αξιοποίηση των γεωτρήσεων που έχουν θολώσει.

Γ) Για την τοποθέτηση πριν λίγες ημέρες της νέας μονάδας αφαλάτωσης 600 κυβικών στην περιοχή Καμινάκι Μάρπησσας, η οποία ενοικιάστηκε με προοπτική εξαγοράς της στο τέλος της τριετίας.

Δ) Για τις εργασίες επέκτασης και εκσυγχρονισμού του Βιολογικού της Μάρπησσας.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς με σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

«Τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμα όσον αφορά την διαχείριση του νερού λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων και κατ’ επέκταση τα λιγοστά αποθέματα νερού. Οι ανάγκες κάθε χρόνο μεγαλώνουν και στον μόνιμο πληθυσμό, αλλά και λόγω του τουρισμού.

Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός ώστε να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα (νέες αφαλατώσεις και συντήρηση των δικτύων) που θα εξασφαλίσουν την ομαλή υδροδότηση του νησιού μας. Με κάθε τρόπο θα πρέπει ν' αποφευχθούν οι σπατάλες διότι βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό που πρέπει να διαφυλάξουμε. Η ΔΕΥΑΠ οφείλει να παίξει καθοριστικό και συγχρόνως στρατηγικό ρόλο για την επάρκεια και την σωστή διαχείρισή του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos