Πάρος: Δημοτικό Συμβούλιο - Συνεδρίαση Λογοδοσίας Κύριο

13 Σεπτεμβρίου 2024 14:34

Σύμφωνα με την πρόσκληση για ειδική δια ζώσης συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το τέταρτο δίμηνο 2024 (Εγκύκλιος 98/8182/26-01-2024) που σας αποστείλαμε στις 06-09-2024 αρ. πρωτ. 15750, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 18η Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα κατατέθηκαν οκτώ ερωτήματα από τις παρατάξεις της μειοψηφίας (τρία από την παράταξη «Πάρος Επιμένουμε στην Πράξη» και πέντε από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση») και κανένα από παράταξη της πλειοψηφίας και τις κοινότητες.

Ως εκ τούτου διενεργήθηκε κλήρωση μόνο ως προς την σειρά των ερωτημάτων. Έγινε αρίθμηση των θεμάτων από τον κ. Σπανόπουλο και μετά τοποθετήθηκαν σε ειδικό κουτί τα οκτώ (08) ερωτήματα και έγινε η κλήρωση:
ΘΕΜΑ 1ο: Θα θέλαμε να γνωρίζουμε από τις καταγεγραμμένες ανάγκες των σχολικών μονάδων τι έχει υλοποιηθεί όπως επίσης τι συμβαίνει με την χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες ,αφού οι πληροφορίες μας λένε, ότι αδυνατούν να καλύψουν οι διευθυντές βασικές ανάγκες των σχολείων όπως, καθαριστικά, αναλώσιμα κλπ.
(Α. Μαρινοπουλος).

ΘΕΜΑ 2ο: Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία από την έναρξη εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης (Α. Γκίκας).

ΘΕΜΑ 3ο: Με πρωτοβουλία μας έχουν παρθεί αποφάσεις ονοματοδοσίας για τους Μ. Γλέζο, Ε. Μαύρη και Σ. Αλιπράντη. Ποιες είναι οι προθέσεις της δημοτικής αρχής σε σχέση με την υλοποίηση τους (Σ. Παυλάκης).

ΘΕΜΑ 4ο: Η νέα σχολική χρόνια ξεκίνησε ενημερώστε μας εάν υπάρχει επάρκεια σχολικού εξοπλισμού και προμηθειών και αν σε τυχόν φθορές & βλάβες θα υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης αποκατάστασης
(Δώρα Σαρρή).

ΘΕΜΑ 5ο: Με δεδομένο ότι τα πράσινα σημεία και ο νέος ΧΥΤΑ στερούνται χρηματοδότησης όπως επίσης το μικρό κύτταρο που δημιουργήθηκε έχει σχεδόν πληρωθεί, ποιες είναι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για να ανταπεξέλθουμε στις τρέχουσες ανάγκες και ιδιαίτερα στις ανάγκες τις επομένης θερινής περιόδου (Κ. Ροκονίδας).

ΘΕΜΑ 6ο: Πόσους τόνους απορρίμματα και ογκώδη είχαμε τους μήνες Ιούνιο Ιούλιο και Αύγουστο του 2024 συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές του 2022-2023 (Σάμιος Αθανάσιος).

ΘΕΜΑ 7ο: Εάν έχουν ξεκινήσει οι αντιπλημμυρικές εργασίες εν όψει του επικείμενου χειμώνα (Κωβαίος Μάρκος).

ΘΕΜΑ 8ο: Όπως σας είναι γνωστό το οδικό δίκτυο Λευκών - Χοιρόλακα είναι σε άθλια κατάσταση και πρόξενος ατυχημάτων. Επίσης κακοτεχνίες υπάρχουν και στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο, ούτε διαγράμμιση στα τμήματα εκείνα που έγινε ολοκληρωμένη ασφαλτόστρωση. Να τονίσουμε επίσης ότι γινόμαστε δέκτες καταγγελιών για τη θέση των διαγραμμίσεων των πεζών στην διασταύρωση ΤΣΕΡΚΙ, όπου εκτιμούμε ότι χρειάζεται επανασχεδιασμός. Ποια είναι η θέση της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΠ (Ν. Τσιγώνιας).

Η Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos