Δήμος Πάρου: Πρόσκληση υποβολής προσφοράς προς Ενδιαφερόμενους Φορείς, με θέμα «Παροχή Υπηρεσιών για τον καθαρισμό φρεατίων»

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 118 και την παρ. 3 του άρθρου 120 του Ν. 4412/2016, ο Δήμος Πάρου προκειμένου να συνάψει τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών για τον καθαρισμό φρεατίων», ενδεικτικού προϋπολογισμού 29.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), σας καλεί όπως υποβάλλετε την προσφορά για την αρ.8017-08/07/2024 (ΑΔΑ Φ3ΛΦΩΞΓ-ΥΔ2) Απόφαση Δήμαρχου έγκριση προϋπολογιζόμενης δαπάνης, σας εγγράφως στο πρωτόκολλο του Δήμου.

Κριτήριο ανάθεσης της ανωτέρω παροχής υπηρεσιών είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει της τιμής.
Παρακαλούμε σε περίπτωση ενδιαφέροντος, όπως υποβάλλετε σύμφωνα με τα ανωτέρω, την προσφορά σας στον Δήμο Πάρου με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως αυτοπροσώπως, ταχυδρομικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως την 01 -11 -2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.
Οι προσφορές που υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς θα παραδίδονται στο
Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Πάρου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Οι προσφορές που υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αποστέλλονται στηn ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με κοινοποίηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Στις προσφορές θα αναγράφονται ευκρινώς τα ακόλουθα:
α) Ο πλήρης τίτλος του Δήμου Πάρου
β) Τα στοιχεία του προσφέροντος οικονομικού φορέα, δηλαδή η επωνυμία, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και η ηλεκτρονική του διεύθυνση (email).
γ) Αφορά στην παροχή υπηρεσιών με τίτλο: «Παροχή Υπηρεσιών για τον καθαρισμό
φρεατίων»,.

Οι τεχνικές προδιαγραφές της ανωτέρω υπηρεσίας όπως περιγράφονται αναλυτικά στην υπ’ αρ.390 απόφαση Δημάρχου για έγκριση δαπάνης και περιγραφή υπηρεσίας
Η προσφορά του οικονομικού φορέα θα πρέπει να περιέχει:
Α. «Δικαιολογητικά Συμμετοχής»
Προς απόδειξη της μη συνδρομής των λόγων αποκλεισμού από διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 73 του Ν. 4412/2016, της νόμιμης εκπροσώπησης, μαζί με την προσφορά, θα αποστέλλονται τα παρακάτω δικαιολογητικά, πρωτότυπα ή αντίγραφα που εκδίδονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 4250/2014 (Α’74):

α. Απόσπασμα ποινικού μητρώου ή Υπεύθυνη δήλωση
εκ μέρους του οικονομικού φορέα, ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 1
του άρθρου 73 του Ν.4412/2016. Στην 2
Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, (στην οποία θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής ή θα έχει
εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr ή θα είναι ψηφιακά υπογεγραμμένη) ο οικονομικός φορέας
θα δηλώνει ότι:

Δεν υπάρχει εις βάρος του αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για κάποιο αδίκημα από τα αναφερόμενα της παρ. 1 του άρθρου 73 του Ν. 4412/2016 όπως ισχύει ήτοι:
Ι. συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,


ΙΙ. δωροδοκία, ΙΙΙ. απάτη,
ΙV. τρομοκρατικά εγκλήματα ή εγκλήματα συνδεόμενα με τρομοκρατικές δραστηριότητες,
V. νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας,
VI. παιδική εργασία και άλλες μορφές εμπορίας ανθρώπων,
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τις προσκομίσουν.
Η υποχρέωση αποκλεισμού οικονομικού φορέα εφαρμόζεται επίσης όταν το πρόσωπο εις βάρος του οποίου εκδόθηκε αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση είναι μέλος του διοικητικού, διευθυντικού ή εποπτικού οργάνου του εν λόγω οικονομικού φορέα ή έχει εξουσία εκπροσώπησης, λήψης αποφάσεων ή ελέγχου σε αυτό.
Σε περίπτωση νομικού προσώπου η προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται εκ μέρους του νομίμου εκπροσώπου του, όπως αυτός ορίζεται στην περίπτωση 79Α του Ν. 4412/2016 και αφορά ιδίως:
□ στις περιπτώσεις εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.), ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (Ι.Κ.Ε.) και προσωπικών εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.) τους διαχειριστές,
□ στις περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε.), τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τα πρόσωπα στα οποία με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ανατεθεί το σύνολο της διαχείρισης και εκπροσώπησης της εταιρείας. (άρθρο 80 παρ. 9 του Ν. 4412/2016, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 7αγ του άρθρου 43 του Ν. 4605/2019).
□ σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις νομικών προσώπων, τον κατά περίπτωση νόμιμο εκπρόσωπο.

β. Φορολογική και Ασφαλιστική ενημερότητα (άρθρο 80 παρ. 2 του Ν.4412/2016). Πιστοποιητικό που εκδίδεται από αρμόδια κατά περίπτωση αρχή, από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος κατά την ημερομηνία υποβολής της προσφοράς ήταν ενήμερος ως προς τις υποχρεώσεις του που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (κύριας και επικουρικής)
καθώς και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις του.
(Τα ανωτέρω αποδεικτικά μέσα γίνονται αποδεκτά εφόσον είναι εν ισχύ κατά το χρόνο υποβολής τους, άλλως, στην περίπτωση που δεν αναφέρεται σε αυτά χρόνος ισχύος, να έχουν εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν από την υποβολή τους). γ. Για την απόδειξη της νόμιμης εκπροσώπησης, στις περιπτώσεις που ο οικονομικός φορέας είναι νομικό πρόσωπο και εγγράφεται υποχρεωτικά ή προαιρετικά, κατά την
κείμενη νομοθεσία, και δηλώνει την εκπροσώπηση και τις μεταβολές της σε αρμόδια αρχή (πχ ΓΕΜΗ), προσκομίζει σχετικό πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης, το οποίο πρέπει να έχει εκδοθεί έως τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες πριν από την υποβολή του, εκτός αν αυτό φέρει συγκεκριμένο χρόνο ισχύος.
Ειδικότερα για τους ημεδαπούς οικονομικούς φορείς προσκομίζονται:
i) για την απόδειξη της νόμιμης εκπροσώπησης, στις περιπτώσεις που ο οικονομικός φορέας είναι νομικό πρόσωπο και υποχρεούται, κατά την κείμενη νομοθεσία, να δηλώνει την εκπροσώπηση και τις μεταβολές της στο ΓΕΜΗ, προσκομίζει σχετικό πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης, το οποίο πρέπει να έχει εκδοθεί έως τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες πριν από την υποβολή του.
ii) Για την απόδειξη της νόμιμης σύστασης και των μεταβολών του νομικού προσώπου γενικό πιστοποιητικό μεταβολών του ΓΕΜΗ, εφόσον έχει εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν από την υποβολή του.

Στις λοιπές περιπτώσεις τα κατά περίπτωση νομιμοποιητικά έγγραφα σύστασης και νόμιμης εκπροσώπησης (όπως καταστατικά, πιστοποιητικά μεταβολών, αντίστοιχα ΦΕΚ, αποφάσεις συγκρότησης οργάνων διοίκησης σε σώμα, κλπ., ανάλογα με τη νομική

2

μορφή του οικονομικού φορέα), συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου ότι εξακολουθούν να ισχύουν κατά την υποβολή τους.

Οι αλλοδαποί οικονομικοί φορείς προσκομίζουν τα προβλεπόμενα, κατά τη νομοθεσία της χώρας εγκατάστασης, αποδεικτικά έγγραφα, και εφόσον δεν προβλέπονται, υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου, από την οποία αποδεικνύονται τα ανωτέρω ως προς τη νόμιμη σύσταση, μεταβολές και εκπροσώπηση του οικονομικού φορέα.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις γίνονται αποδεκτές εφόσον έχουν συνταχθεί μετά την κοινοποίηση της παρούσας πρόσκλησης. (άρθρο 80 παρ.12 του Ν.4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ.7αδ του άρθρου 43 του Ν.4605/2019).
Β. «Τεχνική Προσφορά»
H τεχνική προσφορά θα πρέπει να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί στην υπ’ αρ.390 απόφαση Δημάρχου για έγκριση δαπάνης και περιγραφή υπηρεσίας περιγράφοντας ακριβώς πώς οι συγκεκριμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές πληρούνται.
Γ. «Οικονομική Προσφορά»
Η οικονομική προσφορά συντάσσεται σύμφωνα με τον Ενδεικτικό Προϋπολογισμό της υπ’ αρ.390 απόφαση Δημάρχου για έγκριση δαπάνης και περιγραφή υπηρεσίας

Σύμφωνα με την παρ. 2γ' της Αριθμ. ΚΥΑ 52445 ΕΞ 2023/23 (ΦΕΚ 2385 Β/12-4-2023-
Διορθ.σφαλμ. Στο ΦΕΚ 3061 Β/9-5-23) με θέμα : Υποχρέωση υποβολής ηλεκτρονικών
τιμολογίων από τους οικονομικούς φορείς, οι οικονομικοί φορείς υποχρεούνται να
υποβάλλουν ηλεκτρονικά τιμολόγια που είναι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο
έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων (PEPPOL) και τον εθνικό μορφότυπο κατά τα
οριζόμενα στον ν.4601/2019 και στην ΚΥΑ 63446/2021 ως ισχύουν.
Επισημαίνεται ότι δεν συνιστούν ηλεκτρονικό τιμολόγιο, τα τιμολόγια των κάτωθι
περιπτώσεων i ως iv, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει δυνατότητα αποδοχής τους προς
πληρωμή.
i. Απλό αρχείο εικόνας (jpeg/png)
ii. Σκαναρισμένο έγχαρτο τιμολόγιο σε μορφή pdf ή άλλη μορφή που αποστέλλεται με
ηλεκτρονικά μέσα.
iii. Τιμολόγιο που εκδίδεται μέσω της εφαρμογής "timologio" της ΑΑΔΕ η οποία παρέχει
τη δυνατότητα στους οικονομικούς φορείς μηχανογραφικής έκδοσης και αυτόματης
διαβίβασης τιμολογίων στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ.
iv. Τιμολόγιο που δεν έχει δρομολογηθεί στο ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ μέσω του Κέντρου
Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ).
Για την πληρωμή του αναδόχου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση ηλεκτρονικού
τιμολογίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 4601/2019
Η έκδοση ηλεκτρονικού τιμολογίου γίνεται αποκλειστικά μέσω των πιστοποιημένων
παρόχων ηλ.τιμολόγησης που αναρτώνται στον παρακάτω ιστότοπο:
https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/pliromes-kai-eispraxeis/e-invoice/parohoi-
ypiresion-ilektronikis-timologisis

Η μη προσκόμιση των παραπάνω, αλλά και η διαπίστωση κατά τον έλεγχο σοβαρής ανειλικρίνειας των στοιχείων συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τη διαδικασία.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για την ανωτέρω δημόσια σύμβαση δίδονται από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάρου στο τηλ. 2284360116,
email: .com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , αρμόδιος υπάλληλος
κ. Εμμανουήλ Καβάλλης (Ταχ. Διεύθυνση: Δήμος Πάρου, Αγία Άννα, Παροικία Τ.Κ. 844 00 Πάρος).

Ο Δήμαρχος Πάρου

Κωσταντίνος Ν. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos