Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου επί της εισήγησης της Ενιαίας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

18 Οκτωβρίου 2024 11:27

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, στη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου 2024, ενέκρινε την εισήγηση της Ενιαίας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τα παρακάτω ζητήματα:

Α) την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος των σχολικών επιτροπών λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτή τη χρονική περίοδο όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού μας μετά την κατάργησή τους στις 30.06.2024, καθώς το υπάρχον σύστημα δεν θεωρείται λειτουργικό για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Β) την ίδρυση Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) ή παραρτήματος στην Πάρο ή κινούμενου κλιμακίου που θα εξυπηρετεί τον μαθητικό πληθυσμό του νησιού μας που χρήζει διαγνωστικής παρακολούθησης ή εξέτασης, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και λόγω του γεγονότος ότι τα έξοδα που απαιτούνται κάθε φορά για τη μετακίνηση των μαθητών και των οικογενειών τους προς το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου είναι μεγάλα.

Γ) την τοποθέτηση σχολικών φυλάκων στα σχολεία που έχουν ανάγκη φύλαξης, λόγω των συχνών καταστροφών από αγνώστους όταν τα σχολεία είναι κλειστά, όχι μόνο κατά τις απογευματινές ώρες αλλά και κατά τις περιόδους των διακοπών.

Δ) τα έσοδα που εισπράττονται από παραχωρήσεις ή από τα κυλικεία πρέπει να επιστρέφονται για χρήση στα σχολεία στα οποία ανήκουν

Σχετικά με τη φύλαξη των σχολείων του νησιού μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ξεκίνησε η φύλαξη των τριών σχολείων, ΓΕ.Λ. Πάρου, 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς και Γυμνασίου Πάρου, κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες καθημερινά, μετά την τοποθέτηση από τον Δήμο Πάρου φυλάκων στις σχολικές μονάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις 16 Οκτωβρίου 2024. Επίσης, στην ίδια ημερομηνία έγινε η τοποθέτηση φύλακα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Μάρπησσας (κλειστό). Σε επόμενο χρόνο θα τοποθετηθούν φύλακες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας καθώς και στο Γυμνάσιο - Δημοτικό Σχολείο Νάουσας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos