Λ.Σ Πάρου: Για το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου

18 Οκτωβρίου 2024 11:30

Στο τελευταίο συμβούλιο μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν:

• Η διαγράμμιση του οδικού δικτύου Λευκών - Χοιρόλακα από την Περιφέρεια.
Αυτή έγινε σε ένα δρόμο που εκκρεμεί η ασφαλτόστρωση του από μέρους της ΔΕΥΑΠ . Με δεδομένο ότι ο εργολάβος της Περιφέρειας και της ΔΕΥΑΠ είναι ο ίδιος , θέσαμε το ερώτημα αν ο εργολάβος θα πληρωθεί δυο φορές. Για τον λόγο αυτό δεχθήκαμε μια αήθη επίθεση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Γ. Μπαφίτη χαρακτηρίζοντας μας ως λαϊκιστές και αγύρτες επειδή απαιτούμε να μην πληρώσειγια το ίδιο έργο ο παριανός λαός δυο φορές. Τους χαρακτηρισμούς τους επιστρέφουμε. Μας αρκεί η εκτίμηση του παριανού λαού. Προφανώς ο Γ. Μπαφίτης ένοιωσε αμήχανα αφού το έργο της ασφαλτόστρωσης έχει καθυστερήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν πολλοί συνάνθρωποι μας το καλοκαίρι να χάσουν την ζωή τους.
Αν δεν μαζεύεται όμως από μόνος του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, ο μονίμως απών από τις συγκεντρώσεις για την μη κατάργηση της ΔΕΥΑΠ,ας τον μαζέψει ο Δήμαρχος.
• Προμήθειες σχολείων.Η κυβερνητική έμπνευσηγια την κατάργηση των σχολικών επιτροπώνέχει οδηγήσει τα σχολεία σε αδυναμία προμήθειας υλικών, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις οι διευθυντές να αναγκάζονται να απευθύνονται στον «πατριωτισμό» των γονέων. Το 2025 αναμένεται χειρότερο για τα σχολεία μας. Υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επαναφορά των σχολικών επιτροπών όπως και για την ίδρυση ΚΕΔΑΣΥ στην Πάρο ώστε γονείς και μαθητές να αποφεύγουν την ταλαιπωρία μετάβασης στην Νάξο.
• Παραχώρηση με αντίτιμο χώρων σχολικών- αθλητισμού- πολιτισμού. Διαφωνήσαμε στην επιβολή αντιτίμου για την χρήση από φορείς και συλλόγους του νησιού για δράσεις που δεν θα έχουν οικονομικό όφελος.
• Εισφορές στον ΦΟΣΔΑ Ν. Αιγαίου. Διαφωνήσαμε με την προτεινόμενη τιμολογιακή πολιτική, η οποία αυξάνει τα τέλη από 872.541,16 ευρώ σε 1.031703,03 χωρίς να υπάρχει η παραμικρή βελτίωση στον χώρο του ΧΥΤΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos