Από τη χώρα του "ανατέλλοντος ηλίου"...

05 Σεπτεμβρίου 2011 18:03

στα χνάρια του πολιτισμού του παριανού μαρμάρου.

Η Πάρος είχε τη χαρά να φιλοξενήσει ένα τετραμελές συνεργείο από μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό του Τόκυο της μακρινής Ιαπωνίας, το οποίο και εργάστηκε στο νησί μας για την παραγωγή μιας τηλεοπτικής εκπομπής αφιερωμένης στην παγκόσμια αιγαιοπελαγίτικη πολιτιστική κληρονομιά.

Η ομάδα των Ιαπώνων, ερευνώντας και αναζητώντας τα χνάρια της πολιτισμικής παράδοσης στο χώρο του Αιγαίου, κατέληξε στην Πάρο θεωρώντας ότι το νησί αυτό έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην αιγαιοπελαγίτικη πολιτισμική ταυτότητα καθώς υπήρξε η κοιτίδα του παριανού μαρμάρου από το οποίο δημιουργήθηκαν ανυπέρβλητα καλλιτεχνικά αριστουργήματα τα οποία αποτελούν σήμερα μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι Ιάπωνες επισκεπτόμενοι για πρώτη φορά την Πάρο, μαγεύτηκαν από το πάλλευκο χρώμα των οικισμών της, ενθουσιάστηκαν με τα τοπία της και κατέγραψαν με την κάμερά τους εικόνες από το εσωτερικό των αρχαίων λατομείων ιχνηλατώντας την πορεία του μαρμάρου από την αρχαιότητα και την Ενετοκρατία μέχρι τη σύγχρονη εποχή όπως αυτή έχει αποτυπωθεί διαχρονικά στα ιστορικά μνημεία του νησιού.

Το parianostypos.gr, σας παρουσιάζει κατ΄αποκλειστικότητα το video και τη συνέντευξη που εξασφάλισε από τον Ιάπωνα σκηνοθέτη της εκπομπής Tatsuro Oga, που θα προβληθεί στη "χώρα του ανατέλλοντος ηλίου" και θα αναδείξει τη συμβολή της Πάρου, ενός τόσο μικρού αλλά "προικισμένου τόπου" στον ανθρωπιστικό πολιτισμό του Αιγαίου αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.    

Δείτε το Βίντεο πατώντας εδώ.  {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos