Μοuσικοχορευτικό συγκρότημα Νάουσας Πάρου: Μια …Βότκα Μολότωφ «ταράζει», θεατρικά, την Πάρο

13 Μαρτίου 2012 00:54

Και ξαφνικά σκάει μια «Βότκα Μολότωφ» και τραντάζει θεατρικά την θεατρική Πάρο. Η φετινή δουλειά της Θεατρικής Ομάδας Νάουσας άρχισε εντυπωσιακά την πορεία της με πρώτες παραστάσεις στις 10 και 11 Μαρτίου στη Νάουσα.

Τα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ σε διασκευή του Νηλ Σάϊμον ήταν η εξαιρετική πρώτη ύλη που πήραν τα μέλη της ομάδας και μετά από προσπάθεια μηνών την παρουσίασαν στο κοινό του νησιού. Μια παράσταση γεμάτη γέλιο αλλά και προβληματισμό, με μηνύματα φανερά αλλά και κάπως καλυμμένα που έδειξαν την μεγάλη αξία των δημιουργών τους.

Ο κόσμος που παρακολούθησε τις πρώτες παραστάσεις ενθουσιάστηκε από τον τρόπο που στήθηκε η σπονδυλωτή αυτή παράσταση αλλά και την απόδοση των ηθοποιών. Η μουσική, τα κοστούμια και οι φωτισμοί, δουλεμένα μέχρι την λεπτομέρεια, συμπλήρωσαν το όλο θέαμα. Ο λόγος του Τσέχωφ «φιλτραρισμένος» από τον ευρηματικό Νηλ Σάϊμον ακούστηκε καθαρός και ευκρινής για τις σχέσεις των ανθρώπων, για τη ζωή στην Ρωσία του τότε, που αφορά όμως και την Ελλάδα του σήμερα αλλά και του αύριο.

Σκηνοθέτησε η Υπαπαντή Ρούσσου, στα σκηνικά ήταν η Αγκάτα Χουεντοβσκα-Μαθιέλλη, στο μακιγιάζ η Ευαγγελία Βιτζηλαίου, ενώ στα κοστούμια οι Μαρία Αναγνωστοπούλου και Σοφία Αγγελοπούλου και στους φωτισμούς και το πρόγραμμα ο Λευτέρης Μενέγος. Το τραγούδι του φινάλε έγραψε ο Παναγιώτης Μαθιέλλης ενώ στην επιμέλεια ήχου ήταν οι Φένια Θεοφίλου και Παναγιώτης Μενέγος. Έπαιξαν οι: Αγγελική Αλιπράντη, Αντώνης Αρκουλής, Λευτέρης Διαμαντόπουλος, Ελευθερία Ζέλκα, Στέλιος Ζουμής, Έλενα Θεοχαρίδου, Θεοδώρα Λουκή, Παναγιώτης Μαθιέλλης, Μαργαρίτα Μαλαματένιου, Άννα Μαρία Μοστράτου, Πετρούλα Τζουμάκη.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα στις 17 και 18 , όπως και στις 24 και 25 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα της Θεατρικής Ομάδας, στη Νάουσα.

Για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσου

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos