Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων Αθήνας

26 Απριλίου 2012 20:20

Κατάμεστη ήταν την Κυριακή 22/4/2012 η αίθουσα εκδηλώσεων του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας από τους Παριανούς της Αθήνας

που προσήλθαν για να απολαύσουν την προβολή του ντοκιμαντέρ «ΠΑΤΡΙΣ απολεσθέν το 1868», ενός ντοκιμαντέρ με σαφείς ιστορικές αναφορές στην νεώτερη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το ντοκιμαντέρ αφορά στο ιστορικό τροχοκίνητο ατμόπλοιο ΠΑΤΡΙΣ που βυθίστηκε το 1868 και το οποίο χαρακτηρίζεται το μοναδικό του είδους ναυάγιο ίσως σε όλη την Μεσόγειο και πιθανότατα στην Ευρώπη λόγω της ιδιαιτερότητας αυτού του τύπου των πλοίων ,που για την κίνησή τους χρησιμοποιούσαν τροχούς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι θεατές την ανάλυση για το ναυάγιο του αρχαιολόγου της Υπηρεσίας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γεωργίου Κουτσουφλάκη και του σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Βασίλη Μεντόγιανη , ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ν.Ο.Ε κ. Αλέξανδρος Παπαδόγγονας Αντιναύαρχος ε.α. και τ. Υπουργός.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων κ. Άννα Πρωτολάτη στην ομιλία της τόνισε ότι η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων μέσα και από τη σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να αναδείξει την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά της νεώτερης ιστορίας μας. Oι υλικές μαρτυρίες του παρελθόντος, ως έκφραση πλούτου και δημιουργικότητας του ελληνικού πνεύματος μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα διαμόρφωσης του σύγχρονου πολιτισμού μας.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Ναυτικό Όμιλος Ελλάδας και τον Δ/ντη του ομίλου και μέλος της Ομοσπονδίας κ. Τάσο Καβάλη Αρχιπλοίαρχο ε.α. και τους χορηγούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Κώστας Μανιάτης, η επικεφαλής της Παράταξης ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ του Δήμου Πάρου κ. Γρηγορία Πρωτολάτη Δημοτική Σύμβουλος , ο κ. Γεώργιος Ξένος Δημοτικός Σύμβουλος ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παρίων η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ κ. Ν. Ζουμής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρπησαίων- Αρχιλοχιτών κ. Κων/νος Ροδόπουλος, ο Πρόεδρος Προδρομιτών κ. Γεώργιος Παυλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγκαιριανών κ. Παν. Μπιζάς, ο Πρόερδος του Συλλόγου Αντιπαριωτών, κ. Μιχ.Βιάζης, ο Πρόδρος του Συλλόγου μικρών Κυκλάδων κ. Π. Συρίγος, ο Πρόερδος του Συλλόγου Σχοινουσιωτών κ. Ισίδωρος Νερούτσος, ο κ. Γεώργος Πούλιος επ. Δικηγόρος και μέλος της ΕΚΥΤ, οι εκπρόσωποι των συλλόγων Λευκιανών, Ναουσαίων και Κωστιανών της Αθήνας και πολλοί συμπατριώτες μας.

Η Πρόεδρος της Ο.ΠΑ.Σ

Άννα Πρωτολάτη

και τα μέλη Δ.Σ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos