Πρόσκληση ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρου

13 Μαϊος 2012 20:14

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πάρου – Αντιπάρου σας προσκαλεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες για να ονειρεύεσαι... Παιχνίδια για να μεγαλώνεις...» των συγγραφέων Πόλας Καραντάνα - Δάφνης Φιλίππου, στις 18 : 30 μμ στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάρου.

Το βιβλίο ασχολείται μ' ένα πολύ παλιό θέμα – το παραμύθι – μ' έναν πολύ καινούργιο τρόπο. Τα παραμύθια έχουν μηνύματα για τη ζωή μας και μας διδάσκουν ευχάριστα. Μας διευκολύνουν να επεξεργαστούμε δύσκολα ψυχικά βιώματα, μέσα από ταυτίσεις, προβολές και συμβολοποίηση της πραγματικότητας με απόσταση ασφαλείας.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους και γονείς.

Τα θέματα των 113 ιστοριών/παραμυθιών, καθώς και οι 127 βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις που προτείνονται στο βιβλίο, μετατρέπουν παιδιά και ενή-λικες από παθητικούς ακροατές σε ενεργητικούς συμμε-τέχοντες, ενώ στοχεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως: αυτογνωσία, ενεργητική ακρόαση, επικοινωνία, διαχείριση συγκρούσεων, διαχείριση άγχους, συνεργα-σία, ανάπτυξη δημιουργικότητας, αυτοεκτίμησης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos