Παριανός αέρας μύρισε στην Νυρεμβέργη! Οι νέοι της Πάρου διακρίνονται στο εξωτερικό

13 Μαϊος 2012 20:23

Στα τέλη Απριλίου, στην αίθουσα Hubertusaal της Νυρεμβέργης Γερμανίας οι νέοι της Πάρου έδειξαν ένα δυναμικό πρόσωπο δημιουργίας και αγάπης για την Ελλάδα και την παράδοσή της.

Η Παρασκευή Ρούσσου από τον Κώστο, φοιτήτρια στην πόλη, μέλος του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» είναι υπεύθυνη δασκάλα παραδοσιακού χορού του Χορευτικού της ελληνικής κοινότητας Νυρεμβέργης. Διοργάνωσε λοιπόν, σε συνεργασία με την τοπική ελληνική κοινότητα, μια μεγάλη βραδιά παράδοσης με τίτλο "Griechisches Inselfest " / Χοροθέατρο "Νησιώτικο Πανηγύρι".

Η όλη διοργάνωση περιλάμβανε την αναβίωση νησιώτικου πανηγυριού, όπως το βλέπει ένας γερμανός επισκέπτης που επιστρέφει μετά από χρόνια σ' ένα ελληνικό νησί με εξαιρετικά κείμενα της Π. Ρούσσου, που απέδωσαν ο γερμανός ηθοποιός του Κρατικού θεάτρου της Γερμανίας Nicolas Strueck και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Νυρεμβέργης Γρ. Νικηφορίδης, μπροστά σε ένα εντυπωσιακό βυζαντινό σκηνικό.

Οι χορευτές Έλληνες και Γερμανοί, με έναν παριανό ανάμεσά τους, τον Νίκο Χερουβείμ από το Πίσω Λιβάδι, απέδωσαν εξαιρετικά τους νησιώτικους χορούς που δίδαξε η Παρασκευή Ρούσσου, εντυπωσιάζοντας το κοινό.

Στην εκδήλωση έπαιξαν οι μουσικοί του Μουσικοχ. Συγκ/τος Νάουσας που προσκλήθηκαν ειδικά για την εκδήλωση και ταξίδεψαν στην Νυρεμβέργη, Μανώλης Δελέντας, βιολί, Παναγιώτης Μενέγος, λαούτο, Εμμανουέλα Γαβαλά, τουμπελέκι και Άννα Ρούσσου τραγούδι.

Οι Έλληνες αλλά και οι Γερμανοί, ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής της Φραγκονίας γέμισαν την αίθουσα, ενθουσιάστηκαν με τους παριανούς μουσικούς, τους χορευτές αλλά και την δουλειά της Π. Ρούσσου και μετά το τέλος της παράστασης συμμετείχαν στο μεγάλο γλέντι που ακολούθησε. Στις εποχές αυτές είναι πολύ σημαντικό που ένα ελληνικό συγκρότημα έκανε τους Γερμανούς να χορεύουν μαζί με τους Έλληνες...

Οι μουσικοί έπαιξαν δύο ακόμα φορές στην όμορφη Νυρεμβέργη σκορπώντας κέφι και δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας και της Πάρου στην Γερμανία.

Η εφημερίδα της πόλης "Nuernberger Zeitung",έγραψε κολακευτικά σχόλια για την εκδήλωση, την ελληνική παράδοση εξυμνώντας την Π. Ρούσσου.

Η παριανή αποστολή επέστρεψε στο νησί φορτωμένη με εμπειρία και μέγιστη ικανοποίηση από την εξαιρετική φιλοξενία, τις ξεναγήσεις, τις περιηγήσεις σε Μόναχο, Νυρεμβέργη και Βαμβέργη και την αίσθηση ότι προέβαλλε τη χώρα αλλά και την Πάρο με θετικό τρόπο σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

Οι νέοι της Πάρου φαίνεται πως μπορούν να κάνουν πολλά.

{vsig}mousikoxoreutiko_13-05-12{/vsig}

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos