Δωρεά βιβλίων και συλλογών στο ΙΑΠΚ

30 Μαϊος 2012 21:08

Το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων (ΙΑΠΚ), ευχαριστεί δημόσια τον γνωστό αρχαιόφιλο και συλλέκτη της Πάρου Γιάννη Βασιλειόπουλο

για την δωρεά μεγάλου αριθμού σημαντικών βιβλίων στη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου. Τα βιβλία δωρεάς του κ. Βασιλειόπουλου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ιστορίας και της αρχαιολογίας της Ελλάδας και της Πάρου. Διακρίνονται σε επιστημονικές μελέτες, άρθρα, γενικά εγχειρίδια, συλλογικούς τόμους, πρακτικά συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων αλλά και σε επιστημονικά περιοδικά. Χρονολογικά το περιεχόμενό τους ξεκινά από την προϊστορική περίοδο και φτάνει μέχρι και την νεώτερη εποχή.

Σημειώνεται ότι αρκετά βιβλία περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με την αρχαιολογία και την ιστορία της Πάρου και των Κυκλάδων ιδιαίτερα για τη βυζαντινή αλλά και τη μεταβυζαντινή περίοδο, γεγονός που διευρύνει την ήδη υπάρχουσα βιβλιογραφία του Ινστιτούτου σχετικά με την Πάρο και τις Κυκλάδες. Άξια ξεχωριστής αναφοράς, που αποτελούν και τον κύριο όγκο της συλλογής του κ. Βασιλειόπουλου, είναι βιβλία σχετικά με τη νομισματολογία, όπως τόμοι αντίστοιχων επιστημονικών περιοδικών, νομισματολογικές μελέτες και κατάλογοι νομισμάτων που καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα.

Στη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου επίσης κατέθεσε σειρά τόμων του Αρχαιολογικού Δελτίου του Υπουργείου Πολιτισμού (ετών 1964, 1980 και 1981),η ομότιμη Καθ. Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Αθηνών κ. Μάρω Αποστόλου, την οποία το ΙΑΠΚ ευχαριστεί θερμά.

Το γραφείο του ΙΑΠΚ θα είναι ανοιχτό για τους ενδιαφερομένους κάθε Πέμπτη απόγευμα με θερινό ωράριο λειτουργίας 7.30-9.30 μ.μ.: υπεύθυνος Γραφείου ο αρχαιολόγος Κώστας Ρούσσος.

Από το ΔΣ

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos