Η ΚΔΕΠΑΠ για τη σονάτα του σεληνόφωτος

22 Μαρτίου 2013 00:16

Με μεγάλο ενθουσιασμό και τυγχάνοντας θερμής υποδοχής έγιναν δεκτές από τους θεατρόφιλους του νησιού μας οι παραστάσεις της σονάτας του σεληνόφωτος, έργο του Γιάννη Ρίτσου, οι οποίες

προέκυψαν μέσα από τη συνεργασία δύο εκλεκτών συμπατριωτισσών μας καλλιτεχνών της κ. Μοσχούλας Κοντοσταύλου που αποδίδει τον κεντρικό χαρακτήρα του έργου και της κ. Δήμητρας Σοφιανού που έχει την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης.

Τέσσερεις παραστάσεις δόθηκαν στην αίθουσα του χώρου Τέχνης του Δήμου Πάρου στην παλαιά αγορά της Παροικίας και μία στην αίθουσα του Νηρέα στη Νάουσα ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη γιορτή της γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. συνεχίζοντας την προσπάθειά της να τιμά και να βραβεύει συμπολίτες μας που έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο τόσο στον πολιτισμό όσο και στον στίβο της κοινωνικής προσφοράς, τίμησε την κ. Παντελία Βαλσάμου, κάτοικο Νάουσας η οποία εδώ και δώδεκα συνεχή έτη παρόλο που η ίδια έχει έξι παιδιά και εννιά εγγόνια, ανατρέφει με στοργή και αγάπη ένα κορίτσι σαν να είναι το έβδομο παιδί της. Της αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας.

Αυτή η πράξη αγάπης της κ. Βαλσάμου έρχεται να εναρμονιστεί πλήρως με το πνεύμα του Ρίτσου που μέσα από τον μονόλογο του σεληνόφωτος μας διδάσκει ότι στην εποχή που όλα καταρρέουν γύρω μας, δύναμή μας είναι το ανυπέρβλητο μεγαλείο της ψυχής και του λόγου.

Μέσα στον Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη παραστάσεις στο χώρο Τεχνών του Δήμου Πάρου στην Παροικία στις 20 και 27 του μήνα, ενώ μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Παρίων της Αθήνας «Εκατονταπυλιανή» η παράσταση θα ανέβει σε αίθουσα του Υπουργείου Πολιτισμού και του ICOM που βρίσκεται στην οδό Ασωμάτων 15 στο Θησείο στις 6 και 7 Απριλίου 2013 με ώρα έναρξης 20:00.

Η Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Άννα Κάγκανη - Κορτιάνου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos