×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εναρξη έκθεσης ζωγραφικής της Ελένης Γεμελιάρη

20 Ιουλίου 2013 09:01

Δημοτικός Χώρος Τεχνών, Παλαιά Αγορά. Διάρκεια έκθεσης έως 30/07/2013.

Η έκθεση που παρουσιάζεται το 2013 είναι εμπνευσμένη από την ύπαιθρο και τους μύθους του Αιγαίου. Βασισμένη στη θρησκευτική πίστη παρουσιάζεται Βυζαντινή τέχνη που συνδυάζει τον ανθρωπισμό με τον αφηρημένο και πνευματικό κόσμο. Το τοπίο που παρουσιάζει τη θεότητα του γήινου κόσμου μας συνδυασμένο με τη γοργόνα, κυρίαρχο μυθικό στοιχείο της Ελλάδας που αντιπροσωπεύει τις ελπίδες του έθνους που η πίστη και η θρησκεία στήριξε και έσωσε. Η γοργόνα μυθικό στοιχείο, στοιχειό της θάλασσας αντιπροσωπεύει την ψυχή του έθνους , την ομορφιά και την αγνότητα. Την ατελείωτη γαλάζια θάλασσα με τους ανοιχτούς ορίζοντες και τη μυθολογία που αντικατοπτρίζεται στη θεική φύση της χώρας μας.

΄Ωρες λειτουργίας έκθεσης 11:00-13:00 και 18:00 - 23:00

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελένη Γεμελιάρη

Γεννήθηκα το 1973 στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Παροικία Πάρου. Έπειτα από σπουδές Ιστορίας και Αρχαιολογίας και την επαφή μου με την αρχαία τέχνη οδηγήθηκα σε δικούς μου καλλιτεχνικούς πειραματισμούς και το 2002 παρουσίασα την πρώτη ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης στον Αγ. Αθανάσιο στη Νάουσα Πάρου. Από την έκθεση αυτή έργο μου που ξεχώρισε ταξίδεψε το 2004 μαζί με έργα Παρίων καλλιτεχνών στην Αθήνα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Γκάζι καθώς και στο εξωτερικό στις Βρυξέλλες. Συμμετείχα σε ομαδικές εκθέσεις το 2005, 2006 και 2007 ως μέλος διεθνούς κύκλου Τέχνης (IPAC). Το 2007 έπειτα από δύο χρόνια μαθητείας στα εργαστήρια του Δήμου Πάρου ακολούθησαν δύο εκθέσεις αγιογραφίας στον παραδοσιακό οικισμό Παροικίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos