×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πάρος, Παροικία: Νύχτα γλεντιού στη θύμηση της πεζότρατας...(Βίντεο)

22 Ιουλίου 2013 00:20

Οι μνήμες της αλιευτικής παράδοσης του τόπου μας ζωντάνεψαν το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουλίου όταν αναβιώθηκε με επιτυχία ο παλαιότερος αλιευτικός τρόπος της πεζότρατας στην παραλία της Ζωοδόχου Πηγής στην Παροικία.

Όταν κάποτε το ψάρεμα δεν αποτελούσε απλώς αναγκαίο μέσο επιβίωσης αλλά και σπουδαία τέχνη που απαιτούσε επινοητικότητα, δύναμη και φαντασία προκειμένου να πιαστεί στα δίχτυα μια καλή ψαριά, η πεζότρατα χρησιμοποιούνταν με επιδεξειότητα από τους αλιείς.  Με τη συντονισμένη συνεργασία των ψαράδων από ακτής και θαλάσσης πετυχαινόταν το καλύτερο αποτέλεσμα και οι άφθονες ψαριές εκείνου του καιρού γέμιζαν με τον πλούτο της θάλασσας τα νοικοκυριά της Πάρου.

Λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα ντόπιοι και επισκέπτες συμμετείχαν στο καλάρισμα, μάζεψαν την ψαριά τους, όπως θα παρακολουθήσετε στο βίντεο, ενώ απόλαυσαν τα φρεσκοτηγανισμένα ψάρια συνοδεία σούμας, κρασιού, μουσικής και χορού.

Παρακολουθήστε φωτογραφίες από το ζωντάνεμα της πεζότρατας.....
{vsig}pezotrata-paroikia-21-07-13{/vsig}

Πατήστε εδώ για το Βίντεο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos