×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η Συνάντηση Μωριά-Πάρου εντυπωσίασε στη Νάουσα…

22 Ιουλίου 2013 21:27

Αποδείχτηκαν πολύ τυχεροί τελικά οι πολυπληθείς θεατές της μουσικής και χορευτικής Συνάντησης της Κυριακής 21 Ιουλίου, στη Νάουσα. Κι αυτό γιατί απήλαυσαν ένα θέαμα γεμάτο νιάτα, χρώματα και μουσικές.

Από τη μια πλευρά οι φιλοξενούμενοι, το Χορευτικό Συγκρότημα Πάτρας «Μπεγουλάκι» και από την άλλη οι παριανοί του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Νάουσας. Επί δύο ώρες εναλλασσόταν «επί σκηνής» ρυθμοί, χοροί και τραγούδια από την Σάμο και την Ικαρία, τα Κύθηρα, την ακριτική Θράκη, τις Σποράδες και το Πήλιο, την Πάρο αλλά και την Πελοπόννησο με τα «τσάμικα» και τα «καλαματιανά». Όμορφες, επιβλητικές φορεσιές και αυθεντική μουσική έδωσαν στους θεατές μια δυνατή εικόνα μιας Ελλάδας που συνήθως δεν εμφανίζεται στα δελτία ειδήσεων. Σ' αυτήν την εκδήλωση η Πάρος στάθηκε άξια της τοπικής της παράδοσης βασισμένη στην πολιτιστική δουλειά που κάνει τόσα χρόνια το Συγκρότημα με τους νέους και όχι μόνο, της Πάρου. Εκατό περίπου παριανοί χορευτές συμμετείχαν στη Συνάντηση και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό δείχνοντας παράλληλα, ότι ένα κομμάτι της νεολαίας του νησιού έχει σαν βασικές αξίες ζωής στοιχεία παράδοσης και σωστής αξιοποίησης του παρελθόντος για να βαδίσει στο μέλλον.
{vsig}mousiko-xoreutiko-21-07-13{/vsig}

Πολύ δουλειά και από τους μουσικούς που άρεσαν πολύ για την αυθεντικότητά τους και εξέπληξαν και τους θεατές αλλά και τους φιλοξενούμενους Πατρινούς. Ήταν οι Μανώλης Δελέντας στο βιολί και στο τουμπάκι, Μαρουσώ Μενέγου στο βιολί, Παναγιώτης Πετρόπουλος και Παναγιώτης Μενέγος στο λαούτο και Άννα Ρούσσου στο τραγούδι.

Η βραδιά έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ Πάρου και Πάτρας και κέρασμα του φιλοξενούμενου Συλλόγου από προσφορές μελών του παριανού Συγκροτήματος, τα οποία ιδιαίτερα ευχαριστούμε.


Φέτος η εορτή της Αγίας Μαρίνας στον Κώστο είδε διαφορετικό χρώμα...

Για πρώτη φορά η εορτή τη Αγ. Μαρίνας στον γραφικό Κώστο άρεσε τόσο πολύ στους Κωστιανούς και στους επισκέπτες του χωριού. Τη διαφορά έκανε η σημαντική οργανωτική προσπάθεια του ΜΕΑΣ Κώστου, του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Νάουσας και της Δημοτικής Κοινότητας να στήσουν μια μουσική και χορευτική εκδήλωση στην Πλατεία, στηριγμένη κυρίως στα νέα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος Κώστου που ανήκει στο Μουσικοχορευτικό.

Πράγματι οι Κωστιανοί νέοι μπροστά σε πολύ κόσμο απέδειξαν ότι συνεχίζουν επάξια την τοπική παράδοσή στον χορό παρουσιάζοντας χορούς των Επτανήσων και του Αιγαίου με τις εντυπωσιακές φορεσιές της Λευκάδας, της Λήμνου και της Πάρου. Ακολούθησε γλέντι στην πλατεία με το Χορευτικό και τους θεατές να διασκεδάζουν μαζί για πολλή ώρα.
{vsig}mousiko-kostos-21-07-13{/vsig}

Επόμενη εκδήλωση: Ραντεβού του Αγίου Παντελεήμονα και πάλι στο Κώστο

Η μεγάλη γιορτή του Κώστου είναι του Αγίου Παντελεήμονα, το ερχόμενο Σάββατο 27 Ιουλίου και το Μουσικοχορευτικό συγκρότημα στηρίζοντας και αυτή την εκδήλωση του χωριού θα είναι εκεί με το μουσικό του τμήμα αλλά και τα άλλα μέλη του για να διασκεδάσουν μαζί με όσους θέλουν να ξεσκάσουν από τα καθημερινά προβλήματα ανηφορίζοντας προς τον Κώστο. Το βράδυ λοιπόν του Σαββάτου, όλοι στον Κώστο! Οι τοπικοί φορείς, φιλόξενοι πάντα, σας περιμένουν!

Με τιμή για την επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσσου
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos