Οι νέοι της Πάρου συνεχίζουν την παράδοση του χορού….

09 Ιουνίου 2015 21:52

Τη φετινή τους δουλειά έδειξαν οι νέοι του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» την περασμένη Κυριακή στη Νάουσα στην εναρκτήρια εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού.

Πάνω από εκατό χορευτές παρουσιάστηκαν στον κατάμεστο από θεατές προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές. Είχαν προηγηθεί τα μουσικοθεατρικά δρώμενα τα «Ναυτάκια» και «Ήχος και Μουσκοσούτ» σε επιμέλεια Ευαγγελίας Αναγνωστοπούλου, Φένιας Θεοφίλου και Σοφίας Αγγελοπούλου.
Ακολούθησαν χοροί της Χίου, της Μικράς Ασίας, Θάσου, Επτανήσων, Κυκλάδων και της Πάρου.
Έπαιξαν οι μουσικοί Μανώλης Δελέντας, βιολί, Φένια Θεοφίλου, κιθάρα, Ζαχαρούλα Τσαντουλή λαούτο, ενώ τραγούδησε η Ευαγγελία Τριπολιτσιώτου.
Συμμετείχε επίσης το Χορευτικό Μαρμάρων, τμήμα του ΜΣΝΠ στο οποίο διδάσκει η Μαρκετώ Κρητικού.
Οι εκδηλώσεις του Συγκροτήματος συνεχίζονται την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 9 μ.μ. στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας στη Νάουσα με ποικίλο πρόγραμμα και ιδιαίτερο αφιέρωμα στους χορούς και τα έθιμα της Θράκης.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos