Ένα «Αταίριαστο Ζευγάρι» από τη Νέα Υόρκη… εμφανίστηκε στην Πάρο, για τα τριάντα χρόνια της Θεατρικής Ομάδας Νάουσας (1986-2016)

11 Απριλίου 2016 20:26

Η κλασική κωμωδία του αμερικανού συγγραφέα Neil Simon ανέβηκε πρώτη φορά σαν θεατρικό έργο στο Broadway τη δεκαετία του ΄60 και έγινε στη συνέχεια, μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο και από τότε φιλοξενείται στις μεγαλύτερες σκηνές όλου του κόσμου.

Το « Αταίριαστο ζευγάρι» είναι γραμμένο για δύο Νεοϋορκέζους φίλους, εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες, με μόνο κοινό ένα ναυαγισμένο γάμο, που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν, δημιουργώντας ένα αλλοπρόσαλλο κι εκρηκτικά κωμικό ζευγάρι. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν διαπιστώνουν ότι ο ένας είναι αφόρητα ακατάστατος και ο άλλος νοσηρά τακτικός.

 

Η Θεατρική Ομάδα της Νάουσας την επέλεξε, την αγάπησε και την «ανέβασε» στη σκηνή σαν τη φετινή της θεατρική προσπάθεια Η ομάδα δούλεψε με πάθος για πολύ καιρό προσπαθώντας να αποδώσει χαρακτήρες, καταστάσεις και μηνύματα.

Οι πολλοί θεατές των παραστάσεων του Μαρτίου και του Απριλίου, που ολοκληρώνονται στις 9 & 10 Απριλίου στην Αίθουσα της Θεατρικής Ομάδας, στη Νάουσα, ενθουσιάστηκαν από το αποτέλεσμα δίνοντας παράλληλα δύναμη στα μέλη της Ομάδας να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και στο μέλλον.

Παίζουν οι Τάσος Βαρβέλης, Τσενάι Κλέιντι, Γιώργος Μαρουλάκης, Λευτέρης Διαμαντόπουλος, Κέλλυ Δευτερίγου, Πηνελόπη Δήμου και Βασιλική Βεντουρή.

Η σκηνοθεσία είναι της Υπαπαντής Ρούσσου, το εντυπωσιακό σκηνικό με φόντο τη Νέα Υόρκη της Αγκάτα Χουεντόφσκα-Μαθιέλλη, τα κοστούμια της Μαρίας Αναγνωστοπούλου, η εκτέλεση σκηνικού του Λευτέρη Διαμαντόπουλου, η επιμέλεια μουσικής και ήχου της Φένιας Θεοφίλου, οι φωτογραφίες του Γιώργου Μπαρμπαρίγου, το πρόγραμμα και οι φωτισμοί του Λευτέρη Μενέγου, η σύντομη ταινία προβολής της παράστασης του Παναγιώτη Μενέγου, το μακιγιάζ της Ευαγγελίας Βιτζηλαίου, η χορογραφία σουίνγκ του φινάλε της Μαρουσώς Μενέγου και το φροντιστήριο της Σοφίας Αγγελοπούλου. Η Μαργαρίτα Μαλαματένιου ετοίμασε και προέβαλε παρουσίαση των έργων της Θεατρικής Ομάδας με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων δράσης.

Ευχαριστήρια οφείλονται στον κο Βασίλη Μουτσόπουλο για τη θεατρική προσαρμογή, όσο και στους κ.κ. Κώστα Ζουμή, Δώρα Δίπλα και Γιάννη Μπαρμπαρίγο για τη βοήθειά τους.

Για την επιτροπή

Υπαπαντή Ρούσσου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos