«Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή: Μια καθηλωτική παράσταση αρχαίου δράματος στο Πάρκο Πάρου (Βίντεο + Φώτο)

11 Οκτωβρίου 2017 14:29

Μια καθηλωτική παράσταση αρχαίας τραγωδίας είχε την τιμή να φιλοξενήσει η Πάρος στο πλαίσιο της 29ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης» παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης 10 Οκτωβρίου στο ανοιχτό θέατρο του Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου, αποσπώντας το θαυμασμό του πολυπληθούς κοινού του θεάτρου που την παρακολούθησε και ήρθε σε επαφή με τα σπουδαία λόγια του μεγάλου τραγικού ποιητή της αρχαιότητας.


Οι έξοχες ερμηνείες των ηθοποιών της Θεατρικής Ομάδας Χίου που ενσάρκωσαν τους ρόλους, απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα του σοφόκλειου έργου, που δεν είναι άλλο από τη σχέση του πολιτικού λόγου με την αληθινή πολιτική πράξη και ηθική, καθώς η τραγωδία πραγματεύεται το θέμα της σύγκρουσης μεταξύ συναισθήματος, πατριωτισμού και ανθρωπισμού.

Η πιστή στα ανθρώπινα μέτρα σοφόκλεια τραγωδία, άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις το θεατρόφιλο κοινό της Πάρου που είχε την ευκαιρία να ζήσει το βράδυ της Τρίτης μοναδικές στιγμές «κάθαρσης», διά της «μίμησης πράξεως», από έναν από τους πλέον ταλαντούχους ερασιτεχνικούς θιάσους του Αιγαίου.

Στην εξαιρετική παράσταση βρέθηκαν και μίλησαν στην κάμερα του psts.gr, ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑ Πάρου κ. Α. Μαρινόπουλος, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου κα. Μ. Βενέτη και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου κα. Ε. Παπαζώη.


Την Τρίτη επίσης, παρουσιάστηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας η γλυκόπικρη παράσταση των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Μια γυναίκα μόνη» από το θίασο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου Λέσβου «Η Ανάπτυξη».
Στην Αίθουσα επίσης του ΕΠΑ.Λ στην Παροικία, δόθηκε η παράσταση «Κατερίνα Ισμαϊλοβα, η λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ» της Μάρθας Φριτζήλα από το θίασο Θεατρικό Εργαστήρι Κω – ac Ta.

Τα άτομα που απαρτίζουν τους θιάσους, έχουν καταλύσει στο εξαιρετικό ξενοδοχείο «Poto Paros» κοντά στις Κολυμπήθρες και σίγουρα απολαμβάνουν μια ευχάριστη εμπειρία διαμονής σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Ο κόσμος του ερασιτεχνικού θεάτρου του Αιγαίου και όχι μόνο που βρίσκεται στην Πάρο αυτές τις ημέρες, έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικές στιγμές ανάπαυλας στα εξαιρετικά καταστήματα της Πάρου που προσφέρουν τις καλύτερες εμπειρίες γεύσης και χαλάρωσης σε υπέροχο περιβάλλον.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos