Μνήμες από τη ζωή και το έργο δύο επιφανών παριανών πολιτικών ξετυλίχθηκαν στην Πάρο σε τιμητική εκδήλωση (Βίντεο + Φωτό)

20 Νοεμβρίου 2017 19:04

Η Αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος» γέμισε ασφυκτικά από κόσμο το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2017.

Αιτία, η όμορφη και συγκινητική εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένης στο πλούσιο έργο δύο αείμνηστων παριανών πολιτικών που άφησαν το στίγμα τους στη μεταπολεμική Ελλάδα με το ήθος, την ανιδιοτελή προσφορά και τα πεπραγμένα τους στο δημόσιο βίο.
«Η Πάρος θυμάται κι ευγνωμονεί...» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που ξετύλιξε μνήμες και θύμισε στους παριανούς ότι δύο λαμπρά τέκνα της Πάρου, ο Ευστράτιος Ν. Αλιπράντης (1904 – 1969) ιατρός, βουλευτής Κυκλάδων και ευεργέτης, και ο Δημήτριος Ν. Αλιπράντης (1909 – 1990) βουλευτής Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Βουλής, υπήρξαν ανιδιοτελείς ευπατρίδες της πολιτικής, η ζωή των οποίων ήταν ταγμένη στην εξυπηρέτηση του δημόσιου αγαθού.

Ο γιατρός και βουλευτής Ευστράτιος Αλιπράντης, διακρίθηκε ως το τέλος του βίου του ως ανθρωπιστής με σημαντικό έργο προσφοράς προς την κοινωνία, ενώ ανάμεσα στα πολλά έργα του Δημήτριου Αλιπράντη ήταν η αναμόρφωση του Πειραιά και η αναστήλωση του Ι.Ν. της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου.


Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε εποπτικό υλικό και διεξήχθησαν ομιλίες από τη φιλόλογο και Πρόεδρο της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, τον ιστορικό κ. Φίλιππο Φόρτωμα, τον δημοσιογράφο κ. Τάσο Τέλλογλου, και τους κ.κ. Στρατή Τέλλογου και Ανδρέα Διονύση Αλιπράντη.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Παρακολουθήστε σχεδόν ολόκληρη την εκδήλωση στα παρακάτω βίντεο



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos