Το τριώδιο άνοιξε και φέτος στη Νάουσα με κέφι, γλέντι και χορό

02 Φεβρουαρίου 2018 20:36

Η μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζει και παρουσιάζει στο παριανό κοινό εδώ και πολλά χρόνια το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» είχε φέτος ξεχωριστή επιτυχία. Μέλη και φίλοι του Συγκροτήματος γέμισαν το κέντρο «Μινώα» Νάουσας για να δουν μικρούς και μεγάλους να παρουσιάζουν αποκριάτικά θέματα και χορούς με ζωντανή μουσική και πολλά παριανά αποκριάτικα παιχνίδια.

Το γιγαντιαίο, τετράωρο πρόγραμμα περιλάμβανε δεκαεπτά θέματα. Ανάμεσα σ’ αυτά «οι Μικροί Ινδιάνοι», οι «Λιλιπούτειοι καρναβαλιστές» τα «Έθιμα και χοροί της Ηπείρου», οι παραδοσιακοί χοροί από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας, την Σαλαμίνα, την Ζάκυνθο και την Λευκάδα, την Ιμβρο, την Τένεδο, την Σάμο, τις Σποράδες, την Θάσο και την Σαμοθράκη, την Λήμνο και, βέβαια, την Πάρο.

Αφιέρωμα στην Παλιά Αθήνα, από το ρεμπέτικο...στα «ευρωπαϊκά»: Ιδιαίτερη αίσθηση στην μεγάλη αυτή εκδήλωση που ξεδίπλωσε όλες τις δράσεις του Συγκροτήματος έκανε η αναβίωση χορών και συνηθειών της Παλιάς Αθήνας. Τρία ήταν τα μέρη του αφιερώματος, το Ρεμπέτικο, τα Μεταπολεμικά τραγούδια και τα «Ευρωπαϊκά» της δεκαετίας του ’60. Με ρούχα, χτενίσματα και χορούς της εποχής οι μεγαλύτεροι του Συγκροτήματος παρουσίασαν στοιχεία της εποχής που πολλοί νοσταλγούν. Η Θεατρική Ομάδα Νάουσας έδωσε το παρόν μέσα από τις ωραίες ερμηνείες των Λ. Διαμαντόπουλου και Γ. Μαρουλάκη.

Η Χορωδία Νάουσας υπό την διεύθυνση της μουσικού κας Φ. Θεοφίλου συνόδευσε ,με παλιά αγαπημένα τραγούδια. Τους χορούς δίδαξαν οι Μαρκετώ Κρητικού, Ευαγγελία Βελέντζα , Φαίδρα Ζουμή, Κατερίνα Ρούσσου και Σωτήρης Καλπάκογλου .
Στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, κ. Θανάσης Μαρινόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κ. Γιώργος Μπαρμπαρίγος.

Μουσική έπαιξαν οι Μανώλης Δελέντας βιολί, Χάρης Κόχυλας λαούτο και κιθάρα, Φένια Θεοφίλου κιθάρα και τουμπελέκι, ακορντεόν Παναγιώτης Σκιαδάς, ενώ τραγούδησαν εξαιρετικά οι Ευαγγελία Τριπολιτσιώτου και Άννα Ρούσσου.
Τέλος το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα « Νάουσα Πάρου» ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, όπως και όσους πρόσφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά.



Δείτε σχετικό βίντεο πατώντας εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos