Νοσταλγικές μνήμες συγκίνησης ζωντάνεψαν στην αυλαία ολοκλήρωσης της υπέροχης"14ης Μικρασιατικής Συνάντησης Πάρου" στο Άσπρο Χωριό!

10 Σεπτεμβρίου 2018 17:37

Το βράδυ της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων της τριήμερης, αφιερωμένης στους ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς της Πάρου και της Μικρασίας, "14ης Μικρασιατικής Συνάντησης Πάρου" που έλαβε χώρα στο Άσπρο Χωριό, τον τόπο οι ρίζες του οποίου είναι ιστορικά δεμένες με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της Μικρασίας.

Ομιλίες για τα βιώματα της προσφυγιάς, πανηγυρικούς θρησκευτικούς εορτασμούς αλλά και μουσικές βραδιές περιελάμβαναν οι εκδηλώσεις των δύο πρώτων ημερών οι οποίες κορυφώθηκαν την τελευταία ημέρα, δηλαδή την Κυριακή, με μια μεγάλη παράσταση η οποία αποτέλεσε ένα νοσταλγικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης στα μονοπάτια της Μικρασιατικής και νησιώτικης πολιτισμικής παράδοσης με τίτλο "Από τη Γη της Μικρασίας στα νησιά μας".

Η σπουδαία παράσταση, ξεκίνησε με ένα θεατρικό δρώμενο αναβίωσης πτυχών της ζωής των Μικρασιατών μας και συνεχίστηκε με την παρουσίαση τραγουδιών και χορών από τις χαμένες πατρίδες της Ιωνίας αλλά και τα νησιά μας, σε ένα μουσικοχορευτικό αντάμωμα που δήλωνε συμβολικά τους ακατάλυτους ζωντανούς δεσμούς μεταξύ των αλησμόνητων τόπων μας και της παρούσας Ελλάδας στο χθες και στο σήμερα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση και καταχειροκρότησε τα χορευτικά συγκροτήματα τα οποία ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές ανέβηκαν στη σκηνή και μάγεψαν με την παρουσία τους!

Μια πανδαισία χορών και σκοπών αγαπημένων αλλά όχι λησμονημένων, πλημμύρισαν τη σκηνή καθώς μουσικοχορευτικές ομάδες από την Προποντίδα, την Ερυθραία, τα Επτάνησα και τις Κυκλάδες ξετύλιξαν το νήμα των παραδόσεων του τόπου τους χαρίζοντας στιγμές χαράς και συγκίνησης στο κοινό που απόλαυσε την μεγάλη αυτή γιορτή. Στην πλούσια καταληκτική εκδήλωση της "14ης Μικρασιατικής Συνάντησης Πάρου" συμμετείχαν επίσης το Μουσικοχορευτικό συγκρότημα "Νάουσα Πάρου", η χορωδία της Νάουσας Πάρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αιολίδα" Νέας Σμύρνης.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν κι εφέτος οι τριήμερες εκδηλώσεις της "14ης Μικρασιατικής Συνάντησης Πάρου", αφήνοντας την επίγευση της απόλυτης επιτυχίας τους. Το Άσπρο Χωριό πιστό όπως κάθε χρόνο στο ραντεβού του με τις μικρασιάτικες μνήμες του τις οποίες και τιμά, φιλοξένησε και φέτος άψογα τη Συνάντηση που έχει γίνει πλέον θεσμός και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις αρχές του Σεπτέμβρη πάντα κατά επιτυχή τρόπο!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos