Η Παριανή παράδοση στο Φεστιβάλ Λουβαίν Βελγίου

03 Μαϊος 2019 16:07

Η παριανή παράδοση ταξίδεψε για μια ακόμα φορά εκτός συνόρων. Στα μέσα Απριλίου το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» αποδέχτηκε πρόσκληση μέσω του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού CIOFF/Ουνέσκο για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο Φεστιβάλ Λουβαίν Βελγίου.


Οι εκδηλώσεις έγιναν στην πανέμορφη μεσαιωνική φλαμανδική πόλη της Λουβαίν, κοντά στις Βρυξέλλες και συνέπεσαν με το καθολικό Πάσχα. Είχαν μεγάλη λαμπρότητα και συμμετείχαν διάφορες χώρες με διαφορετική παράδοση και έθιμα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε παραστάσεις σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ το πρωί της Κυριακής του καθολικού Πάσχα το παριανό Συγκρότημα πήρε μέρος σε πολυεθνική Αναστάσιμη λειτουργία στον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, αποδίδοντας χριστιανικούς ύμνους.

Διαγωνισμός παραδοσιακών παιχνιδιών: Το φεστιβάλ διοργάνωσε ένα πολύ ενδιαφέροντα και πρωτότυπο Διαγωνισμό Παραδοσιακών παιχνιδιών στον οποίο συμμετείχαν πέντε χώρες και τοπικά συγκροτήματα. Η ελληνική αποστολή τα κατάφερε εξαιρετικά δίνοντας μάχη με τη Φινλανδία και το Βέλγιο, παίρνοντας τελικά την πρώτη θέση με 17 βαθμούς και αποσπώντας το 1ο βραβείο.



Περιηγήσεις στις Βρυξέλλες και στην Μπρυζ: πολύ ενδιαφέρουσα ήταν οι εκδρομή στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των Βρυξελλών ,με επίσκεψη στην Μεγάλη Πλατεία(Γκραν πλας), το Μουσείο της Ευρώπης, το Ευρωκοινοβούλιο, το Όρος των τεχνών, τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξ ίσου σημαντική ήταν και η επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη της βόρειας Φλάνδρας, την Μπρυζ, τη Βενετία του Βορρά με τα γραφικά στενά και τα όμορφα κανάλια της.

Απολογισμός: Οι διοργανωτές, τα άλλα συγκροτήματα αλλά και οι απλοί πολίτες εντυπωσιάστηκαν από την αυθεντικότητα, τον αυθορμητισμό και το κέφι που πρόσφερε το ελληνικό συγκρότημα. Παράλληλα ήταν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τη γενικότερη προβολή της Πάρου, της παράδοσής της αλλά και της Ελλάδας γενικότερα μπροστά σε ένα κοινό από πολλές χώρες στο κέντρο της Ευρώπης. Η αποστολή της Πάρου γύρισε ενθουσιασμένη στο νησί συνεχίζοντας τον μοναχικό της δρόμο στη διατήρηση και προβολή της αυθεντικής παράδοσης του νησιού μας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos