12 Ένορκοι: Ίσως η καλύτερη θεατρική παράσταση που δόθηκε ποτέ στην Πάρο και δεν πρέπει να χάσει κανείς (Βίντεο)

04 Μαϊος 2019 14:11

Τα βραβεία, οι εξαιρετικές κριτικές και οι εκατοντάδες χιλιάδες θεατές της sold – out θεατρικής παράστασης «12 Ένορκοι» που παίζεται εδώ και πέντε χρόνια, αποδεικνύουν περίτρανα μια μεγάλη αλήθεια:

Το αισθητήριο του κόσμου είναι αλάθητο. Το κοινό ξέρει να επιλέγει, να εκτιμά και να απολαμβάνει τις θεατρικές εκείνες δουλειές που επιτελούν την ουσιαστικότερη λειτουργία της Τέχνης που δεν είναι άλλη από την αγωγή της ανθρώπινης ψυχής.
Οι «12 Ένορκοι» ταξίδεψαν στην Πάρο, και το βράδυ της Παρασκευής 3 Μαϊου, δόθηκε στην αίθουσα του ΕΠΑΛ στην Παροικία, η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες παραστάσεις στο νησί.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια την υποδοχή του έργου από το θεατρόφιλο κοινό της Πάρου. Προβληματισμός ανάμεικτος με συγκίνηση έκαναν τους θεατές της γεμάτης αίθουσας του ΕΠΑΛ να χειροκροτούν παρατεταμένα τις δυνατές, διεισδυτικές, γεμάτες πάθος ερμηνείες των ηθοποιών, σε μια έξοχη από όλες τις απόψεις θεατρική δουλειά που καθήλωσε για 90 λεπτά τον κόσμο.

Η συναισθηματική διάδραση σκηνής και πλατείας ήταν μοναδική. Κοινωνικές και χαρακτηριολογικές προκαταλήψεις, στερεοτυπικές πεποιθήσεις, συνειδησιακές συγκρούσεις και εκρηκτικές διακυμάνσεις, ξεδιπλώθηκαν επί σκηνής συνθέτοντας μια κοινωνική τοιχογραφία και ένα καλειδοσκόπιο ιδεών, νοοτροπιών και στάσεων ζωής, που έφεραν τους θεατές αντιμέτωπους με τις δικές τους συνειδήσεις, τις αθέατες, εσώτατες πτυχές του ψυχισμού τους και την κοινωνικά διαμορφωμένη δική τους κοσμοαντίληψη. Η μαγευτική ατμόσφαιρα και το αμείωτο σασπένς της παράστασης, είναι βασισμένα στην αριστουργηματική πλοκή του έργου, στη εξαιρετική φυσικά σκηνοθεσία του αλλά και στην έξοχη δουλειά όλων των συντελεστών του.



Το δικαστικό δράμα «12 Ένορκοι» που αποτελεί καμπανάκι επαγρύπνησης απέναντι στα στερεότυπα του ρατσισμού ως προς την αναζήτηση της αλήθειας μιας δικαστικής ετυμηγορίας αλλά και της αλήθειας που υπάρχει μέσα μας, αποτελεί μια σπουδαία παράσταση που όλοι θα πρέπει να δούμε.

Διαγωνισμός με δώρο 5 διπλές προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση "12 Ένορκοι"

Το βράδυ του Σαββάτου 4 Μαϊου στη αίθουσα του ΕΠΑΛ στην Παροικία στις 21:15΄παρουσιάζεται για δεύτερη και τελευταία ημέρα στο νησί της Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos