Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε Πρόδρομο Πάρου! Η "Γιορτή του Ρεβιθιού 2019" ξεκινά...

26 Ιουλίου 2019 21:29

Όλοι οι δρόμοι για τους λάτρεις της παραδοσιακής ζωής της Πάρου, οδηγούν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιουλίου στο γοητευτικό χωριό του Προδρόμου.


Εκεί, θα ανοίξει η αυλαία της πιο όμορφης γιορτής του πατροπαράδοτου γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού που είναι αφιερωμένη στο ρεβίθι και στους τρόπους με τους οποίους η παραδοσιακή παριανή νοικοκυρά το έκανε μέρος της καθημερινής μαγειρικής της πραγματικότητας άλλοτε και σήμερα!
Πλούσιες θα είναι οι εκδηλώσεις της "Γιορτής του Ρεβιθιού 2019" που θα εκτυλιχθούν στα σοκάκια του Προδρόμου και θα περιλαμβάνουν όλο το φάσμα της διατροφικής νησιώτικης κουλτούρας με επίκεντρο το ρεβίθι.

Η γηγενής καλλιέργεια, ο παλιός φούρνος, ο σκούνταβλος, η αρωματική χυλωμένη διάσημη πλέον ρεβιθάδα, ο ρεβιθοκεφτές, ο ρεβιθοκαφές και άλλα εδέσματα, όπως επίσης, διαλέξεις για τη διατροφική αξία του συγκεκριμένου οσπρίου αλλά και εκπλήξεις μύησης των παιδιών μας στην παράδοση, μας περιμένουν όλους στη μεγάλη διήμερη εκδήλωση νοσταλγίας και θύμησης της παλαιάς Πάρου και των παραδοσιακών μορφών της μαγειρικής ιστορίας της.

Μορφές, που είναι ζωντανές μέχρι σήμερα στον Πρόδρομο και θα παρουσιαστούν με αφορμή τη Γιορτή ενώπιον του κοινού, οδηγώντας το σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης, γεύσης αλλά και μνήμης! Να είμαστε όλοι εκεί!

Πρόγραμμα

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos