Θλίψη στην Πάρο. «Έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων ο Παριανός Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Γιώργος Ζήκας (Βίντεο)

20 Δεκεμβρίου 2019 17:37

Η δημιουργική ψυχή του ανήκε στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη αλλά και στη δεύτερη πατρίδα του την Πάρο.

Αυτή η ψυχή «ταξίδεψε» σήμερα και έφυγε για πάντα από κοντά μας αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο ελληνικό πεντάγραμμο και στην καρδιά μας.

Ο Γιώργος Ζήκας «έφυγε» σήμερα 20 Δεκεμβρίου από τη ζωή αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς. Εμπνευσμένος συνθέτης και στιχουργός μπήκε στην δισκογραφία το 1985 και έκτοτε μας χάρισε 100 περίπου υπέροχα τραγούδια τα οποία ερμηνεύτηκαν από κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές όπως η Ε. Αρβανιτάκη, ο Γ. Νταλάρας, η Ε. Τσαλιγοπούλου, η Μαριώ, η Κ. Κούκα, ο Λ. Ζερβουδάκης, ο Κ. Μακεδόνας και από τόσους άλλους σπουδαίους ερμηνευτές.

To βίντεο που ακολουθεί είναι από το αρχείο τoυ psts.gr 07/08/2010



Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949 και λάτρεψε την Πάρο, νησί στο οποίο διέμενε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, μοιράζοντας την αγάπη του ανάμεσα στη γενέθλια πόλη του και τον αγαπημένο του νησιωτικό τόπο που αποτελούσε γι΄αυτόν πηγή έμπνευσης.
Την Πάρο και πιο συγκεκριμένα τη Νάουσα, ύμνησε σε ένα εμβληματικό τραγούδι που αγαπήθηκε όσο λίγα τα τελευταία χρόνια και έχει ερμηνευτεί από τον Κώστα Μακεδόνα.

Πρόκειται για το τραγούδι «Πάρε με…» σε στίχους και μουσική του αξέχαστου Γιώργου Ζήκα, το οποίο όλοι έχουμε τραγουδήσει συνεπαρμένοι από τους ταξιδιάρικους στίχους του, νιώθοντας σχεδόν όταν το ακούμε το αεράκι να μας βγάζει στη Νάουσα της Πάρου.



Η Πάρος, η μεγάλη αγάπη του Γιώργου Ζήκα, θρηνεί σήμερα τον αλησμόνητο τραγουδοποιό, τον δικό της άνθρωπο της μουσικής τέχνης που αγάπησε το νησί και τους ανθρώπους του αλλά και τον αγάπησαν.

Το psts.gr και οι συνεργάτες του, εκφράζουν τα ειλικρινή βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos