Συνάντηση για τα Αρχαία Λατομεία - Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχίλοχος»

05 Μαρτίου 2020 21:16

Από το 1997 που ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου και τα Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου Κυκλάδων διοργάνωσε το Διεθνές


συνέδριο «Παρία Λίθος» πέρασαν 23 χρόνια. Το Συνέδριο εκείνο έφερε ξανά στην επιφάνεια την σπουδαιότητα και την ιστορική αξία του Παριανού μαρμάρου και τη αρχαιολογική και ιστορική σημασία του αρχαίων λατομείων στο Μαράθι και στα Θαψανά.

Τον περασμένο χρόνο έγιναν σπουδαίες συναντήσεις με θέμα τα αρχαία λατομεία. Είναι ώρα και για μας τους Συλλόγους της Πάρου όλους να ξανασυναντηθούμε και να δούμε το θέμα από κοντά. Να εξετάσουμε τι έχει γίνει, τι επείγει και πρέπει να επιταχυνθεί, τι έχει ξεχαστεί και πρέπει να έρθει και πάλι στο προσκήνιο. Για πολλά πράγματα της υπόθεσης χρειάζεται επείγουσα ενημέρωση ώστε να ξέρουμε όλοι πού βρισκόμαστε και τι μπορεί ο καθένας να κάνει, και να προχωρήσει αυτή η υπόθεση. Είναι ανάγκη να πιέσουμε τους πολιτικούς ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και ίσως εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή και το περισσότερο ενδιαφέρον μας όλοι οι σύλλογοι.

Σας προσκαλούμε λοιπόν σε κοινή συνάντηση την Κυριακή 22 Μαρτίου ώρα 11 το πρωί στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθίου (παλιό Δημοτικό Σχολείο) απέναντι από το αρχαίο λατομείο της περιοχής.

 

Χαιρετισμούς,

ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχίλοχος»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos