Πάρος: Τιμήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας «η δική μας» Αργυρώ Μπαρμπαρίγου… (Βίντεο)

09 Μαρτίου 2020 21:46

Η 8η Μαρτίου είναι κάθε χρόνο παγκοσμίως αφιερωμένη στον αγώνα των Γυναικών για την κατάκτηση ισότιμης θέσης και δικαιωμάτων, σε έναν κόσμο που επί αιώνες επεφύλασσε γι΄αυτές το ρόλο του «δεύτερου φύλου».

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα πριν, αφότου ο αγώνας αυτός ξεκίνησε, οι γυναίκες έχουν κατακτήσει σε πολλά κοινωνικά πεδία τη θέση που τους αξίζει, ωστόσο, πολλά ακόμη οφείλουν να γίνουν ώστε ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός να είναι σε θέση να απολαμβάνει πλήρη ισότητα και πλήρη δικαιώματα.

Στην Πάρο, ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου, με μια τιμητική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας.

Τιμώμενη προσωπικότητα της εκδήλωσης, ήταν μια γυναίκα από την Πάρο, που είδε το πρώτο φως της ζωής στη Νάουσα, εκεί έζησε και δραστηριοποιήθηκε αρχικά, για να ανοίξει κατόπιν τα φτερά της στην Ελλάδα και στον κόσμο και να γίνει μια γυναίκα διεθνούς πια ακτινοβολίας. Αυτή δεν είναι άλλη, από την αγαπημένη μας σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Το αφιέρωμα στην πορεία της από τη Νάουσα μέχρι τα πέρατα του κόσμου που είχε ετοιμάσει προς τιμήν της ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας, ήταν γεμάτο συγκίνηση αλλά και περηφάνια. Γιατί η «δική μας» Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - διακεκριμένη σεφ και Πρέσβειρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 - δεν αποτελεί απλώς μια καταξιωμένη στο χώρο της παριανή γυναίκα, αλλά και μια λαμπρή προσωπικότητα που τιμά την Πάρο και την Ελλάδα στο εξωτερικό μέσω της γαστρονομίας.

Χαρισματική, εργατική, αεικίνητη και τελειομανής, δεν σταματά να πρεσβεύει παντού τον νησιώτικο και Ελληνικό γαστρονομικό πλούτο αναδεικνύοντας έτσι μια ιδιαίτερη και τόσο χαρακτηριστική πτυχή του Ελληνικού πολιτισμού. Όσο ψηλά κι αν έφτασε, διατήρησε την απλότητα, την προσήνεια και το ήθος της, εκφράζοντας πάνω απ΄όλα μέσα από τις μαγειρικές της δημιουργίες την απεριόριστη λατρεία για τον τόπο της.

Η κα. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας ως τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, ενώ γι΄αυτήν και για το μήνυμα της ημέρας μίλησαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos