Παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου «Αρχεία και Συλλογές της Πάρου»

15 Οκτωβρίου 2021 18:02

Η Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (HERITΛGE), η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάρου «Γιάννης Γκίκας», σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου «Αρχεία και Συλλογές της Πάρου», το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:30.

                                           
Το ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ «Αρχεία και Συλλογές της Πάρου» είναι μία ανοιχτή διαδικτυακή βάση δεδομένων, η οποία έχει σκοπό την συγκέντρωση και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Στον ιστότοπο του αποθετηρίου παρουσιάζονται ψηφιακά αντίγραφα αρχειακών τεκμηρίων, βιβλίων, ιστορικών φωτογραφιών, αντικειμένων αλλά και σύγχρονο οπτικοακουστικό περιεχόμενο από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, από ερευνητικά ιδρύματα αλλά και μεμονωμένους ερευνητές. Το έργο της πιλοτικής ανάπτυξης του paros-archives.com υλοποιήθηκε από την Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάρου «Γιάννης Γκίκας» και την ΚΔΕΠΑΠ, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Ψηφιακό Αποθετήριο paros-archives.com θα παρουσιάσουν οι:

?Άρης Αναγνωστόπουλος, ιστορικός-ανθρωπολόγος, Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
?Αλέγκρε Εσκαλονή, βιβλιοθηκονόμος, Προϊσταμένη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάρου
?Κατερίνα Κωνσταντίνου, ιστορικός τέχνης, υπ.διδ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Την παρουσίαση θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με προσκεκλημένους συμμετέχοντες:

?Πέτρος Αυλήτης, ιδιώτης συλλέκτης
?Ιωάννης Βασιλειόπουλος, υπεύθυνος Ιστορικής και Λαογραφικής Συλλογής «Όθωνας Κάπαρης»
?Ειρήνη Δαφερέρα, ιστορικός, πρόεδρος δημοτικής Επιτροπής Ίδρυσης Ιστορικού Αρχείου Πάρου
?Άρης Μπασμαδέλης, βιβλιοθηκονόμος, Διδάσκων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.
?Μιχάλης Ρουμπάνος, ιδιώτης συλλέκτης

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο προαύλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του covid-19.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos