''Κλαδί στη φωτιά": Προβολή κινηματογραφικής ταινίας στην Πάρο

18 Αυγούστου 2022 13:58

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 με 2 προβολές στις 20:45 και 22:.45 η σπουδαια ταινία ''Κλαδί στη φωτιά" η οποία έχει αποσπάσει δύο διεθνή βραβεία έρχεται στην Πάρο.

Ο καταξιωμένος πρωταγωνιστής της ταινίας και Πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) Σπύρος Μπιμπίλας, θα βρίσκεται μαζί μας στις προβολές στον κινηματογράφο REX της Παροικιάς.
Το νέο κινηματογραφικό εγχείρημα του Σπύρου Μπιμπίλα γυρίστηκε στον Έβρο πριν από 4 χρόνια, αλλά λόγω κορωνοϊου δεν προβλήθηκε στις αίθουσες. Ο ηθοποιός υποδύεται έναν υπηρέτη ο οποίος επειδή κρατάει ένα επτασφράγιστο μυστικό ενός φόνου, τον αποκλείουν σε ένα υπόγειο και βγαίνει στο φως μετά από μια εικοσαετία, έχοντας χάσει τα λογικά του.
Η Δήμητρα Εμιγκρέ και η 15χρονη κόρη της 'Ελλη μόλις έχουν μετακομίσει στην κωμόπολη της Καλλιθέας, στο σπίτι ενός προγόνου το οποίο κληρονόμησαν απροσδόκητα. Θεόσταλτο δώρο για την μονογονεϊκή οικογένεια που μετά βίας τα βγάζει πέρα. Η μικρή Έλλη είναι ενθουσιασμένη. Αυτό κάνει πιο δύσκολο για τη Δήμητρα να της μιλήσει για τον πρόγονό τους. Κάνει πιο δύσκολο το καθήκον που έχει να αποκαλύψει στην κόρη της το απεχθές έγκλημα του Εδουάρδου Εμιγκρέ. Η δολιοφθορά του προγόνου τους στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου της περιοχής προκάλεσε καταστροφές που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην τοπική κοινωνία και τις μνήμες των κατοίκων. Θα την προλάβει όμως η Αγγέλα Στάικου, που ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας θα τους γνωστοποιήσει πως στην μικρή κωμόπολη το όνομα Εμιγκρές είναι καταραμένο. Όπως είναι και το σπίτι. Στοιχειωμένο. Γιατί, είκοσι πέντε χρόνια μετά, όσα έχουν χαθεί δεν ξεχνιούνται. Ένα μυστικό πέρασμα, το ημερολόγιο ενός προγόνου, ο φυγάς μπάτλερ μια σκληρή γυναίκα, εχθροί και σύμμαχοι από το παρόν και το παρελθόν, θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του εγκλήματος. Γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει, όταν κάποιοι θυμούνται...
Στην Κίρκη, ένα σχεδόν ακατοίκητο χωριό του Έβρου, βράχοι και λόφοι εναλλάσσονται, βουνά και πλαγιές κρατούν καλά φυλαγμένα τα μυστικά της αρχαίας θρακικής φυλής των Κικόνων, ενώ τα μεταλλεία που άκμασαν στη μεταπολεμική περίοδο πρωταγωνιστούν σε πολλούς μύθους για τα κοιτάσματα της περιοχής. Σε αυτό το εκπληκτικό τοπίο, μέσα στο πράσινο και την απεραντοσύνη της φύσης, έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας "Κλαδί στη Φωτιά", των Κωνσταντίνου Μουρατίδη και Γενοβέφας Κτενίδου, ενώ το αποτέλεσμα κατάφερε να φέρει στο μυαλό των θεατών εικόνες από τον βρετανικό βορρά και σκηνές που κυριάρχησαν στα λογοτεχνικά έργα Άγγλων, Σκωτσέζων και Ιρλανδών συγγραφέων.

Πράγματι, όταν αρχίζει η ταινία και φαίνονται τα πλάνα αυτά πάνω στο βουνό, θαρρεί κανείς πως βρίσκεται στη βόρεια Αγγλία. Πολλοί λένε ότι είναι εμφανές το ύφος μιας αγγλικής ταινίας", όπως επισημαίνει η Μαρία Καραβία, ηθοποιός και σκηνοθέτης, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία. Η ίδια τονίζει ότι οι συντελεστές της παραγωγής επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή για τα γυρίσματα καθώς σχεδόν όλοι κατάγονται από την Αλεξανδρούπολη, ζουν στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αναγνώρισαν τα ισχυρά πλάνα που επιφυλάσσουν στους κινηματογραφιστές τα άγρια και απάτητα τοπία στην Αλεξανδρούπολη, τη Ροδόπη και το Παγγαίο Όρος.

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Καραβία, Γενοβέφα Κτενίδου, Γιώργος Πούλης, Μελίνα Κωλυριώτη, Αργύρης Μαντζανίδης, Γιάννης Χρυσάκης, Κώστας Πατέρας, Κατερίνα Ισαακίδου, Αμαλία Ταμπάκη, Γιώτα Γιαλαμά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΡΔΗ

kladi 01

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos