Πάρος: Μετά από τρία χρόνια «σιωπής» το μουσικοχορευτικό Κουρσάρικο Δρώμενο ξεσήκωσε τη Νάουσα! (Βίντεο + Φωτό)

24 Αυγούστου 2022 18:09

Σπουδαία βραδιά για τη Νάουσα ήταν η Τρίτη 23 Αυγούστου οπότε και κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εννιάμερων της Παναγίας.

Μετά από τρία χρόνια «σιωπής» λόγω της πανδημίας, πάρα πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο λιμάνι για να παρακολουθήσει το περίφημο Κουρσάρικο Δρώμενο, μια ζωντανή μουσικοχορευτική αναπαράσταση από νέες και νέους, η οποία «αφηγείται» ένα επεισόδιο της πειρατικής ιστορίας του τόπου.

Με ρυθμό, ζωντάνια και κέφι, τα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες αναπαρέστησαν εξαιρετικά μια πειρατική από τη θάλασσα επιδρομή στη Νάουσα, την αρπαγή των γυναικών, αλλά και την αντεπίθεση των ντόπιων που τελικά πήραν πίσω τις γυναίκες και κατόπιν όλοι μαζί χόρεψαν εύθυμα στο ρυθμό του μπάλου!

Στο τέλος του Δρώμενου έγινε ρίψη πυροτεχνημάτων και ακολούθησε ένα υπαίθριο νησιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική και χορό για τον κόσμο που βρέθηκε στη Νάουσα αυτή την τόσο λαμπερή βραδιά!

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/468257905310625}

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/487309656565894}

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/618528806643112}

{https://www.instagram.com/tv/ChnK-yzl1VW/?utm_source=ig_web_copy_link}

Πάρος – Deck Paros Festival: Ο μοναδικός Μιχάλης Χατζηγιάννης «έρχεται» για να μας μαγέψει και να μας ξεσηκώσει!

DECK XATZHGIANNHS 300X250

@parianostypos Εννιάμερα της Παναγίας: Ζωντανά από τη Νάουσα το εντυπωσιακότατο μουσικοχορευτικό Κουρσάρικο Δρώμενο! #παρος #paaros #koursaroi #summer #summer2022 ♬ πρωτότυπος ήχος - Psts..gr

@parianostypos Εννιάμερα της Παναγίας: Ζωντανά από τη Νάουσα το εντυπωσιακότατο μουσικοχορευτικό Κουρσάρικο Δρώμενο! # paros #njsia #kyklades @#paros #diakopes ♬ πρωτότυπος ήχος - Psts..gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos