Πάρος: Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Βίντεο)

01 Οκτωβρίου 2022 17:32

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου οι Διαδρομές στη Μάρπησσα συμμετείχαν στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με θέμα "Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά", με τη διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ "Το στόμα μπούκωσε με λόγια*"

{https://www.youtube.com/watch?v=wW7lb8zo5LY}

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη διαδικασία δημιουργίας της ομώνυμης ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα 2022 με την επιμέλεια της Δέσποινας Ζευκιλή και αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους οι τέσσερις προσκεκλημένες καλλιτέχνιδες, Φοίβη Γιαννίση, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μαρία Σιδέρη και Χαρά Στεργίου, πραγματοποίησαν η καθεμιά τη δική της επιτόπια έρευνα, συζήτησαν με τους κατοίκους της Πάρου, κατέγραψαν μαρτυρίες, ηχογράφησαν και δημιούργησαν έργα αποκλειστικά για το φεστιβάλ με έμπνευση από την αγροτική ζωή και το "Θέρος στην παριανή κατοικιά".

Το ντοκιμαντέρ θέτει στο επίκεντρο την παριανή κατοικιά ως σύμβολο της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του νησιού και δίνει παράλληλα αφορμή για σκέψη και συζήτηση γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον της Πάρου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους ανθρώπους που βοήθησαν και συμμετείχαν: Κωνσταντίνο Περαντινό, Νίκο Τζιώτη, Μαρία Φραντζή Τριβυζά, Παναγιώτη Τριβυζά και Μαρία Τσιγώνια.

"Το στόμα μπούκωσε με λόγια"
Σκηνοθεσία και κινηματογράφηση: Αντώνης Κατρακάζης
Μοντάζ: Σταύρος Συμεωνίδης
Βοηθός μοντέρ: Iván Sienes

Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε από το σωματείο Διαδρομές στη Μάρπησσα, στο πλαίσιο του χορηγικού βραβείου του προγράμματος European Heritage Days Stories 2022, μία πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


* Ο τίτλος "Το στόμα μπούκωσε με λόγια" αποτελεί στίχο από το ποίημα της Φοίβης Γιαννίση Τζιτζίκια Ι – Αρχίλοχος. 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos