Πάρος: Πλημμύρισε με παραδοσιακούς ήχους η Νάουσα! – Πατινάδα και τρικούβερτο γλέντι ξεσήκωσαν το χωριό! (Βίντεο)

23 Αυγούστου 2023 02:54

Μια μέρα πριν το εορτασμό των Εννιάμερων της Παναγίας στη Νάουσα, το χωριό έκανε τα προεόρτια με παραδοσιακές εκδηλώσεις που το ξεσήκωσαν!

Μια πατινάδα, μουσική δηλαδή περαντζάδα στο χωριό παρέα με παραδοσιακούς οργανοπαίκτες που πλημμύρισαν με αυθεντικούς νησιώτικους ήχους τα σοκάκια, την πλατεία και το λιμάνι, ήταν ικανή να σηκώσει στο πόδι τον οικισμό και να μαγνητίσει το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών!

Κατόπιν, ένα τρικούβερτο παραδοσιακό πανηγύρι με νησιώτικη μουσική και πολύ χορό, διασκέδασε τον κόσμο που «γεύτηκε» σε όλο του το μεγαλείο στιγμές του αυθεντικού παριανού και δη ναουσαίικου γλεντιού στα καλύτερά του!

Το πρωί της Τετάρτης 23 Αυγούστου θα λάβουν χώρα στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα, λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εννιάμερων της Παναγίας. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το Κουρσάρικο Δρώμενο, μια αναπαράσταση της τοπικής πειρατικής ιστορίας, επίσης μουσική πατινάδα και παραδοσιακό γλέντι στο λιμάνι της Νάουσας.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

{https://www.youtube.com/watch?v=Q5QZ8uCcUlw}

patinada 101

patinada 103

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/1825966317855901}

patinada 104

patinada 105

patinada 106

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos