Αντίπαρος: Άνοιγμα του Τριώδιου με απηχήσεις της παράδοσης – Ντελάληδες, μουσική, μασκαρεμένοι και Αποκριάτικες βεγγέρες ζωντάνεψαν το νησί! (Βίντεο)

26 Φεβρουαρίου 2024 19:16

Το άνοιγμα του Τριώδιου στο νησί της Αντιπάρου σηματοδότησε την έναρξη του «Αντιπαριώτικου Καρναβαλιού 2024».

Το απόγευμα της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, μασκαρεμένοι αλλά και οργανοπαίχτες παραδοσιακών οργάνων, ντελάληδες που απηχούσαν τη λαογραφική παράδοση του τόπου και κήρυτταν την αρχή της Αποκριάς, μαζί με πολύ κόσμο, περιδιάβηκαν τα σοκάκια του οικισμού ξεσηκώνοντάς τον!

Το «άρωμα» της φιλόξενης γιορτής της Αντιπάρου, πλημμύρισε την ατμόσφαιρα καθώς νοικοκύρηδες στα σοκάκια άνοιγαν τα σπίτια τους κερνώντας τον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα και ποτά, αναβιώνοντας έτσι τις παλαιές Αποκριάτικες βεγγέρες του νησιού!

Το θερμό και γιορτινό κλίμα της επίσημης «πρώτης» του «Αντιπαριώτικου Καρναβαλιού» θα συνεχιστεί μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 18/3, με πλούσιες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και για μεγάλους που θα πραγματοποιηθούν στο ρυθμό και στο πνεύμα της τρελής Αποκριάς!

 {https://www.youtube.com/watch?v=A0UZfEp-FRw&feature=youtu.be}

karnavali 101

karnavali 103

karnavali 104

karnavali 105

karnavali 106

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos