Ακολουθώντας τα χορευτικά βήματα του Ελ Γκρέκο: από την Πάρο στη Ισπανία, Μαδρίτη, Τολέδο και Γρανάδα…

02 Ιουλίου 2024 21:08

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην μακρόχρονη ιστορία του έζησε το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας Πάρου, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο 35ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της πόλης Λόρκα, στην Ισπανία στα τέλη Ιουνίου.

Η χώρα υποδέχτηκε με θέρμη το παριανό συγκρότημα και το χειροκρότησε πολλές φορές για την αυθεντική παρουσίαση της μουσικής και χορευτικής ελληνικής παράδοσης. Οι εκδηλώσεις διήρκεσαν
μια εβδομάδα και έγιναν σε δρόμους και πλατείες της Λόρκα και της Πουέρτο Λουμπρέρας. Εκτός από τις παραστάσεις, τις τελετές έναρξης και λήξης και τις παρελάσεις, δόθηκε η ευκαιρία στους παριανούς χορευτές να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και σε εργαστήρια παραδοσιακού χορού μαθαίνοντας ελληνικό χορό στους κατοίκους της πόλης. Σημαντικό στοιχείο ήταν και η προβολή της Νάουσας και της Πάρου σε όλες τις εκδηλώσεις μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που προβαλλόταν σε μεγάλες οθόνες στις πλατείες των πόλεων.

Μια ακόμα καινοτομία του φεστιβάλ ήταν η απ΄ ευθείας μετάδοση σε live streaming των τελετών έναρξης και λήξης δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς φίλους του Συγκροτήματος να απολαύσουν μέρος της διοργάνωσης.
Το παριανό Συγκρότημα επισκέφθηκε το Τολέδο, την παλαιά πρωτεύουσα με το σπίτι του μεγάλου κρητικού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου-Ελ Γκρέκο, ο Έλληνας, που χόρευε κρητικούς χορούς μην λησμονώντας ποτέ το νησί του. Ακολούθησε η όμορφη πόλη της Ανδαλουσίας η

Γρανάδα με τα παλάτια και τους κήπους της Αλάμπρα. Στην πρωτεύουσα Μαδρίτη η παριανή αποστολή είχε την ευκαιρία να δει έργα του μεγάλου έλληνα ζωγράφου , όπως και την Γκουέρνικα του Πικάσο αλλά και έργα των Βελάσκεθ, Γκόγια, Τιντορέτο στα μουσεία-πινακοθήκες «Πράδο» και «Βασίλισσα Σοφία». Η περιήγηση της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε με το μεγαλειώδες Στάδιο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», έδρα της μεγάλης ομάδας της Ρεάλ, όπως και του ιστορικού κέντρου της πόλης με τις Πλατείες Πιάτσα ντελ Σολ και Πιάτσα Μαγιόρ που εντυπωσίασαν τα μέλη του Συγκροτήματος.
Η αποστολή επέστρεψε στην Πάρο με την ικανοποίηση ότι εκπροσώπησε όσο καλύτερα μπορούσε των ελληνική και παριανή παράδοση με μια δυνατή μουσική και χορευτική ομάδα αντάξια του νησιού της Πάρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos