Αποκαταστάθηκε το «σήμα κατατεθέν» της Πάρου, ο περίφημος ανεμόμυλος Κύριο

Το «σήμα κατατεθέν» της Πάρου, ο περίφημος ανεμόμυλος που δεσπόζει στο λιμάνι της Παροικίας και «υποδέχεται» ως πρώτη εικόνα τους επισκέπτες του νησιού, είναι σχεδόν έτοιμος.

Πρόκειται για το εμβληματικότερο τοπόσημο στην Πάρο! Είναι ο ανεμόμυλος στην «υποδοχή» του νησιού, στο λιμάνι του. Από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία, από τα ομορφότερα της Παροικίας και εκείνο που εισαγάγει φυσικά τον κάθε επισκέπτη στην μοναδική, κυκλαδίτικη ταυτότητα του τόπου.

Με μέριμνα του Δήμου Πάρου, οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν. Απομένει μόνο ο ανεμόμυλος να «φορέσει» τα πανιά του και να είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί την εικόνα της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο.

Πρόκειται για μια καθολική σχεδόν αποκατάσταση καθώς τοποθετήθηκαν καινούργιες αντένες, συνεπώς το αποτέλεσμα είναι ένας ολοκαίνουργιος σχεδόν ανεμόμυλος αντάξιος της παραδοσιακής όψης του νησιού ως πρώτης εντύπωσης.

milos1

milos2

 

milos4

milos5

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos