Πάρος – Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής: Συγκίνηση και ιερή κατάνυξη στο ιστορικό προσκύνημα της Παναγιάς της Πάρου Κύριο

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με ιερή κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής ο οποίος πανηγυρίζει στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Παρουσία πλήθους πιστών από την Πάρο, επισκεπτών του νησιού αλλά και προσκυνητών από κάθε γωνιά της πατρίδας μας που συνέρρευσαν στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγιάς της Πάρου, τελέστηκε επίσης σε κλίμα ευλάβειας η Ακολουθία της Λιτής και πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Κοιμήσεως και του Επιταφίου της Παναγίας στον περίβολο του επιβλητικού ναού.

Δέος και θρησκευτική λαμπρότητα δονούσαν την ατμόσφαιρα στον μεγαλοπρεπή ναό, το ιερό στολίδι της Πάρου και του Αιγαίου, τον αρχαιότερο σωζόμενο παλαιοχριστιανικό ναό στην Ορθόδοξη οικουμένη, αφιερωμένο στην Παναγία, που θεμελιώθηκε πριν από 17 αιώνες.

 

 

 

liti2

liti3

liti4

liti6

liti7

liti8

liti9

liti11

liti13

liti15

liti17

liti21

liti22

liti23

{https://www.instagram.com/reel/C-qY1oau_FE/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

liti20

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos