Πάρος: "Η Παραδοσιακή Φορεσιά ως Αντίσταση στην Υπερκατανάλωση: Ένα Μήνυμα Βιώσιμης Μόδας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς" Κύριο

10 Οκτωβρίου 2024 12:00

Ο Δήμος Πάρου, σε συνεργασία με τη Mosaic Art παρουσιάζει τη δράση:

"Η Παραδοσιακή Φορεσιά ως Αντίσταση στην Υπερκατανάλωση: Ένα Μήνυμα Βιώσιμης Μόδας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς"Με τη συγχρηματοδότηση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το πολιτιστικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου (για το παιδικό κοινό) και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 (για ενήλικες) στοχεύει στην ενίσχυση της βιώσιμης μόδας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Περιεχόμενο και Στόχοι της Δράσης
Το πρόγραμμα "Η Παραδοσιακή Φορεσιά ως Αντίσταση στην Υπερκατανάλωση" αναδεικνύει τη σημασία της παραδοσιακής φορεσιάς ως σύμβολο πολιτιστικής ταυτότητας και ως μέσο αντιμετώπισης του σύγχρονου φαινομένου της υπερκατανάλωσης. Αξιοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την ιστορία της παραδοσιακής νησιωτικής φορεσιάς και θα εμπλακούν σε διαδραστικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εξερευνώντας τη σύνδεση μόδας και πολιτισμού.
Η δράση περιλαμβάνει:
• Παρουσιάσεις της ιστορίας και της σημασίας της παραδοσιακής φορεσιάς της Πάρου.
• Διαδραστικές δραστηριότητες, όπως φωτογραφική λήψη και εξερεύνηση των παραδοσιακών ρούχων.
• Δημιουργικά εργαστήρια όπου οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν από την παραδοσιακή φορεσιά για τη δημιουργία σύγχρονων κολάζ.
• Συνολική διάρκεια δράσης: 150 λεπτά /ημέρα
Τοποθεσία και Συμμετοχή
Η δράση θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες σε δύο σημαντικά πολιτιστικά σημεία της Νάουσας Πάρου: Αρχικάστο Λαογραφικό Μουσείο ΄ΟθωναΚάπαρη (παρουσίαση στοιχείων παραδοσιακής φορεσιάς, συζήτηση και φωτογραφική λήψη) και στη συνέχεια στη Δημοτική αίθουσα τεχνών «Άγιος Αθανάσιος» (δημιουργία εικαστικού κολλάζ και παρουσίαση). Ανοιχτό κάλεσμα γίνεται προς την ευρεία κοινότητα του νησιού και σε διεθνές κοινό, με δυνατότητα μετάφρασης στα αγγλικά.Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στη δράση.
Επικοινωνία
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 6936381953, Κατσαρού Λεμονιά, Υπεύθυνη πολιτιστικής δράσης .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos