Κρατείστε τη γεύση του καλοκαιρού μαγειρεύοντας γαρίδες με μάραθο και ούζο!

26 Αυγούστου 2017 12:31

Το ζεστό καλοκαιράκι οσονούπω μας αποχαιρετά! Κάτι τα μελτεμάκια του Αιγαίου, κάτι τα κύματα μαζικής επιστροφή από τις διακοπές και το σκηνικό στα νησιά μας φαίνεται να αλλάζει...

Δεν είναι όμως καιρός για μελαγχολίες αφού μπορούμε να κρατήσουμε τη θαλασσινή γεύση του καλοκαιριού μαγειρεύοντας ένα εκλεκτό μεζεδάκι που θα διατηρήσει ζωντανές μέσα μας τις αναμνήσεις της αρμύρας και του ούζου που απολαύσαμε ίσως σε κάποιο νησί!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει τον απόλυτο πελαγίσιο μεζέ με πινελιές δυνατού αρώματος: Γαρίδες σαγανάκι με μάραθο και ούζο! Με λίγα απλά υλικά και πολύ μεράκι, δημιουργούμε ένα ιδιαίτερα πλούσιας γεύσης πιάτο που θα συνοδεύσει ευχάριστα το ουζάκι της παρέας όπου κι αν αυτή το απολαύσει!

Νόστιμο, καλοκαιρινό, ευπαρουσίαστο και θρεπτικό, το σαγανάκι αυτό θα γίνει το must ουζοκαταστάσεων που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!
Δοκιμάστε να το φτιάξετε!
Καλή επιτυχία!

Υλικά Συνταγής

12 γαρίδες
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή εμπορίου
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
1/4 φλ. ούζο
1 πρέζα ζάχαρη
100 γραμ. φέτα σε κομμάτια
2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις γαρίδες σαγανάκι, πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.

Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε στη σάλτσα την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι, με ζεστό τραγανό ψωμί.

www.argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos