Εκπληκτική σαλάτα λάχανο – καρότο με σως! Μια βιταμινούχα υπερτροφή στο πιάτο σας!

12 Νοεμβρίου 2017 15:37

Εξαιρετικά πλούσια είναι τα διατροφικά οφέλη του λάχανου και του καρότου, τα οποία, από την αρχαιότητα ήδη ήταν γνωστά ως θαυματουργά φάρμακα της φύσης.

Ως διατροφικός θησαυρός χαρακτηρίζονται και από τη σύγχρονη διατροφική επιστήμη που μας συστήνει ανεπιφύλακτα να τα συμπεριλάβουμε στο διαιτολόγιό μας αφού αποτελούν ασπίδα υγείας κατά πολλών ασθενειών.

Τώρα το φθινόπωρο ειδικά, άσπρα, σφιχτά και φρέσκα λαχανάκια είναι στην εποχή τους και μπορεί να γίνουν η βάση για μια θρεπτική σαλάτα που θα συνοδεύσει κάθε μας γεύμα. Το ταπεινό λάχανο και το πολύτιμο καρότο συνδυασμένα με ξινόμηλο και σως γιαουρτιού, μας προτείνονται από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε έναν συνδυασμό γεύσης και δροσερής απόλαυσης ακόμα και για εκείνους που δεν τολμούν να δοκιμάσουν σαλάτα με φρούτα.

Τη σαλάτα λάχανο – καρότο θα τη λατρέψουν γιατί τα υλικά της παντρεύονται αρμονικά και δίνουν το αποτέλεσμα ενός νοστιμότατου πιάτου που απογειώνεται γευστικά χάρη στη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το γιαούρτι της σως που την «δένει» και την τελειοποιεί! Δοκιμάστε να τη φτιάξετε! Είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη μα πάνω απ΄ όλα μια από τις θρεπτικότερες πολύ – βιταμινούχες προτάσεις του φθινοπώρου!

Καλή επιτυχία!!!

Υλικά Συνταγής
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
1 iceberg
1/2 λάχανο
1 ξινόμηλο με τη φλούδα
1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο
Για τη σως γιαουρτιού

200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Για τη σαλάτα λάχανο καρότο, πρώτα καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Χοντροκόβουμε το iceberg και το λάχανο. Πλένουμε το ξινόμηλο και το κόβουμε σε καρέ με τη φλούδα του.

Σε μία βαθιά σαλατιέρα βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά και το ξινόμηλο. Πασπαλίζουμε με το καλαμπόκι.

Ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού για τη σαλάτα λάχανο καρότο.

Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη. Με ένα πιρούνι τα διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σως γιαουρτιού. Ανακατεύουμε καλά. Παγώνουμε τη σαλάτα για 10 λεπτά και τη σερβίρουμε.

www.argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos