Κλείστε το καλοκαίρι σε μια ζουμερή μπουκιά! Λαχταριστά, αφράτα κεφτεδάκια λαχανικών!

17 Αυγούστου 2019 22:07

Αγαπημένη τηγανητή γεύση της παιδικής ηλικίας, της εκδρομής, των μαμαδίστικων αναμνήσεων, της παρέας και των οικογενειακών τραπεζιών, είναι φυσικά τα κεφτεδάκια!


Λαχταριστά και ζεστά, μόλις βγουν από τηγάνι, τρώγονται μετά μανίας και αποτελούν έναν από τους νοστιμότερους μεζέδες της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Τι θα λέγατε όμως για μια πιο light εκδοχή τους, μια νοστιμότατη παραλλαγή του λατρεμένου εδέσματος στην οποία το κρέας, αντικαθίσταται από μυρωδάτα καλοκαιρινά λαχανικά; Όλα τα καλούδια που φέρνει μαζί του ο κήπος του καλοκαιριού, δηλαδή το κολοκύθι, η μελιτζάνα και η ντομάτα, όταν παντρεύονται με αρωματικά ελληνικά μυρωδικά και τυρί, «γεννούν» τα υπέροχα κεφτεδάκια λαχανικών που προετοιμάζονται πανεύκολα και γρήγορα για να αποτελέσουν τον ιδανικό μεζέ ή το καλύτερο ορεκτικό των καλοκαιρινών γευμάτων μας!

Μοσχομυριστά και πεντανόστιμα, κλείνουν μέσα στο ζουμερό σώμα τους όλη τη γεύση του παραδοσιακού μεσογειακού περιβολιού αποτελώντας μια πρωτότυπη μαγειρική πρόταση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ακόμα κι εκείνοι που δεν είναι λάτρεις της χορτοφαγίας, θα αγαπήσουν την χωρίς κρέας εκδοχή τους η οποία αν συνοδευτεί με κάποιο dip θα απογειωθεί γευστικά!

Τώρα που το καλοκαίρι εκπνέει, αιχμαλωτίστε το άρωμά του και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μαγειρεύοντας υπέροχα κεφτεδάκια λαχανικών!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τη συνταγή τους:

Υλικά Συνταγής
5 κολοκύθια μεγάλα χοντροκομμένα
1 μελιτζάνα φλάσκα τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
1 ντομάτα χωρίς σπόρους τριμμένη
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμ φέτα σε τρίμματα
100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
αλεύρι για το τελείωμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια λαχανικών, τρίβοντας τα κολοκύθια και τη μελιτζάνα. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Αφήνουμε να σταθούν για 10΄, να ιδρώσουν. Τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο, ώστε να γίνουν ζύμη και να πλάθονται.

Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε.

Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εναλλακτικά, αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια σε λαδόκολλα, σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 15΄στους 200 βαθμούς C.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια λαχανικών ζεστά ή κρύα με ντιπ γιαουρτιού και ντιπ μεσογειακής σάλτσας ντομάτας.

argiro.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos