Συνταγή για τα πιο άπαιχτα ψωμάκια στο πυρέξ -Αφρός, έχουν γεύση τυριού κρέμα

05 Ιανουαρίου 2021 00:28

Το ψωμί είναι μια συνταγή που κέρδισε και πάλι τη θέση που της αξίζει στην κουζίνα των Ελλήνων.

 

Κάτι η καραντίνα, λίγο που έχουμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι, οι συνταγές για ψωμί δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα. Ένα παράδειγμα, που έκανε κυριολεκτικά θραύση, ήταν το ψωμί στη γάστρα, που κάνει κάθε καρβέλι να μοιάζει με ακαταμάχητο χωριάτικο ψωμί.

Αυτά όμως τα ατομικά ψωμάκια δεν τα έχετε δοκιμάσει ξανά. Μπανιαρισμένα σε ένα μείγμα τυριού κρέμα και αυγού, θα γίνουν αφρός, ενώ θα αφήνουν μια απολαυστική γεύση τυριού σε κάθε δαγκωνιά.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Όπως θα δείτε, το τυρί κρέμα γίνεται ένας χυλός που περιλούζει τα ψωμάκια πριν μπουν στον φούρνο. Οπότε δεν θα είναι γεμιστά, αλλά θα έχουν σε κάθε τους μπουκιά γεύση από τυρί.

Καλό είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες για το ζυμάρι, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το χλιαρό νερό και την ξεκούραση.

Μην σας ανησυχεί που θα φουσκώσουν και θα ενωθούν τα ψωμάκια στο πυρέξ. Αφού ψηθούν, θα χωρίζουν όπως η κλασική μαργαρίτα που αγοράζουμε στον φούρνο.

Υλικά
6 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
9 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
Σουσάμι
Για την επικάλυψη τυριού: 2 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ
Ζεσταίνουμε το νερό και το γάλα να είναι χλιαρό, αλλά όχι καυτό.
Προσθέτουμε στο αλεύρι πρώτα το καλαμποκέλαιο, το αυγό χτυπημένο, έπειτα το γάλα και ζυμώνουμε. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το νερό (ίσως να μην το χρειαστεί όλο), ώσπου να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για μία ώρα.
Πλάθουμε σε 15 μπαλίτσες και στρώνουμε σε πυρέξ, σκεπάζοντας πάλι με πετσέτα να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά, το ελαιόλαδο μαζί με το τυρί κρέμα και περιχύνουμε το πυρέξ με τα ψωμάκια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 25 λεπτά ώστε να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos