Πώς να φτιάξετε το διάφανο κέικ!

19 Μαρτίου 2021 19:19

«Μα υπάρχει διάφανο κέικ;», σάς ρωτάμε και προτού μας απαντήσετε, σάς λέμε ναι! Μάλιστα, αυτό το κέικ πέρα από διάφανο, είναι φτωχό σε θερμίδες και είναι και vegan!

Το διάφανο αυτό κέικ, που μοιάζει με στάλα νερού απαιτεί λίγα υλικά, ενώ συνήθως σερβίρεται με μελάσα και με ψητό αλεύρι σόγιας. Αυτό το κέικ είναι εμπνευσμένο από το ιαπωνικό πιάτο «mizu shingen mochi».


Aς δούμε, όμως τι συμβαίνει στην πράξη. Το νερό μπορεί να στερεοποιηθεί χρησιμοποιώντας άγαρ άγαρ.

Σίγουρα πρόκειται για ένα ασυνήθιστο κέικ, που μπορεί να δείχνει σύνθετο, ωστόσο είναι πολύ πιο απλό στην πραγματικότητα. Όμως, απαιτούνται κινήσεις ακρίβειας…

Επίσης, είναι καλό να χρησιμοποιηθεί μεταλλικό, εμφιαλωμένο νερό για την εκτέλεση της συνταγή. Ακόμη, προσοχή στο να μην παραβράσετε το αγάρ αγάρ.

Υλικά:
400 ml νερό
4 κουτ. γλυκού αγάρ αγάρ
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτι

Συνοδευτικά: Μελάσα και αλεύρι σόγιας σοταρισμένο

Εκτέλεση: Βάζουμε το αγαρ αγάρ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Έπειτα προστέτουμε 2 κουτ. σούπας νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια βάζουμε λίγο επιπλέον νέρο. Μόλις δούμε πως το μείγμα μας είναι έτοιμο, δηλαδή, χωρίς κάποιο σβόλο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και προστέτουμε το αλάτι. Βάζουμε δίπλα μας ένα τηγάνι με παγάκια και μόλις βράσει το μείγμα το μεταφέρουμε πάνω από το τηγάνι και ξεκινάμε να μοιράζουμε σε φορμάκια ή κεραμικά μπολ.

Αφήνουμε στο ψυγείο τα φορμάκια με το μείγμα για τουλάχιστον μία ώρα (ιδανικά όλη τη νύχτα) να πήξουν και έπειτα ξεφορμάρουμε. Στο πιάτο μας κατά το σερβίρισμα θα προσθέσουμε το ψημένο αλεύρι σόγιας και την μελάσα και έτοιμοι! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής:

olivemagazine.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos