Τούρτα ψυγείου μπανόφι

20 Φεβρουαρίου 2022 18:47

Μπανάνα, καραμέλα, σοκολάτα και λευκή πληθωρική κρέμα. Αυτό το γλυκό ψυγείου, παραμένει δροσερό και απολαυστικό παρά τις διαφορετικές στρώσεις του. Σερβίρεται σαν απλό επιδόρπιο, αλλά-γιατί όχι-και σαν τούρτα γενεθλίων!

Υλικά

λίγο σπορέλαιο για τη φόρμα
750 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
1 κουτί dulce de leche («μαρμελάδα γάλακτος», από τα σούπερ μάρκετ)
450 γρ. μπισκότα τύπου digestive (30-32 τεμ.)
6 μικρές μπανάνες, σε ροδέλες
50 ml κουβερτούρα, σε ξύσμα*

Διαδικασία

Αλείφουμε με λίγο λάδι μια βαθιά στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 23 εκ. χωρίς τρύπα, με αποσπώμενο πάτο. Στρώνουμε βάση και πλαϊνά με αλουμινόχαρτο (το λάδι θα το βοηθήσει να κολλήσει).

Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί με σφιχτές κορυφές. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα γάλακτος σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Στρώνουμε τη βάση της φόρμας με μπισκότα γεμίζοντας τα κενά με μικρότερα σπασμένα κομμάτια. Στρώνουμε το 1/4 από τη σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με μια στρώση ροδέλες μπανάνας και περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα γάλακτος.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές. Την τέταρτη και τελευταία φορά στρώνουμε μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή, ιδανικά, όλη τη νύχτα. Διατηρούμε στο ψυγείο και την υπόλοιπη μαρμελάδα γάλακτος.

Για το σερβίρισμα, ανοίγουμε προσεκτικά τη φόρμα, βγάζουμε την τούρτα και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας και περιχύνουμε με την καραμέλα γάλακτος (τη ζεσταίνουμε λίγο για να πέφτει πιο εύκολα).

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos