Με αυγό, ζάχαρη και αλεύρι φτιάχνουμε τα νοστιμότερα σπιτικά Donuts! Λίγα υλικά, λαχταριστή γεύση! (Βίντεο)

07 Ιουλίου 2022 12:41

Τα Donuts είναι μια λαχταριστή λιχουδιά, πεντανόστιμη και αφράτη που τρώγεται από τα παιδιά αλλά και από τους μεγάλους ως πρωινό ή σνακ. Αφράτα και γευστικότατα, τους ξετρελαίνουν όλους!

Τι θα λέγατε σήμερα να δοκιμάσετε να φτιάξετε την αγαπημένη αυτή λιχουδιά, εύκολα και γρήγορα, με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας;

Tα γευστικότατα, αφράτα, σπιτικά Donuts που σας παρουσιάζουμε θα γίνει η must συνταγή που δεν θα βαρεθείτε να εκτελείται καθώς θα γίνονται ανάρπαστα κάθε φορά που τα φτιάχνετε!

Υλικά:

300 ml χλιαρό νερό

7 γρ. μαγιά ξερή

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

1 αβγό

3 κουταλιές σούπας λάδι ή βούτυρο

Ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι

550 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε έπειτα τη ζάχαρη, το αβγό και το λάδι ή βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά. Κατόπιν ρίχνουμε στο μπολ το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι ανακατεύοντας συνεχώς και πάλι. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι. Θα σχηματιστεί μια ζύμη την οποία ζυμώνουμε πολύ καλά.

Όταν η ζύμη έχει ζυμωθεί πολύ καλά ρίχνουμε από πάνω της λίγο και πάλι αλεύρι. Κάνουμε τη ζύμη μας μια μπάλα και τη σκεπάζουμε με πετσέτα για 30 λεπτά ώστε να φουσκώσει.

Έπειτα την ξεσκεπάζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια πλάθοντάς τα σε μπαλάκια. Σκεπάζουμε τα μπαλάκια ζύμης για πέντε λεπτά και πάλι με πετσέτα. Κατόπιν τα ξεσκεπάζουμε και πλάθουμε τα μπαλάκια ζύμης σε στρογγυλές κοτσίδες.

Όταν όλα τα μπαλάκια πλαστούν σε κοτσίδες τα σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Έπειτα τηγανίζουμε τις στρογγυλές κοτσίδες και τις γυρίζουμε ώστε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές. Όταν τηγανιστούν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα Donuts μας είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία!

{https://www.youtube.com/watch?v=NIoCHwikLNc}

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos