Λαχταριστό σπιτικό καλοκαιρινό επιδόρπιο! Δροσερό και πανεύκολο, χωρίς ψήσιμο (Βίντεο)

Τα δροσιστικά επιδόρπια είναι το must της καλοκαιρινής γαστρονομίας. Μετά από ένα καλό γεύμα, πάντα χρειάζεται να απολαύσουμε κάτι ανάλαφρο, υγιεινό και λαχταριστό ταυτόχρονα, που δεν θέλει κόπο για να παρασκευαστεί και δεν χρειάζεται χρόνο η προετοιμασία του.

Ένα τέτοιο επιδόρπιο ψυγείου σας προτείνουμε το οποίο φτιάχνεται με λίγα υλικά και πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά, έχει ωστόσο πλούσια γεύση και αρώματα κλείνοντας μέσα του τη δροσιά ενός καλοκαιρινού απολαυστικού γλυκού! Δοκιμάστε να το φτιάξετε. Η συνταγή του είναι η εξής:

Υλικά:

800 γρ. γάλα

Ξύσμα από ένα λεμόνι

10 γρ. ζάχαρη βανίλιας

3 αυγά (τους κρόκους)

100 γρ. ζάχαρη

20 γρ. αλεύρι καλαμποκιού

Κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά το γάλα, το ξύσμα από το λεμόνι και τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε. Όταν ζεσταθεί καλά αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην άκρη.

Έπειτα χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των τριών αβγών και τοποθετούμε τους κρόκους ξεχωριστά σε μπολ. Στους κρόκους ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχει ρίχνουμε το αλεύρι καλαμποκιού.

Κατόπιν επιστρέφουμε στο πρώτο κατσαρολάκι μας με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και το σουρώνουμε. Παίρνουμε έπειτα το σουρωμένο μείγμα και το ενώνουμε με το μείγμα αβγού – ζάχαρης που έχουμε ήδη παρασκευάσει σε μπολ.

Τα δύο μείγματα τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα μας να πήξει καλά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε την πηγμένη κρέμα σε πυρέξ, στρώνουμε την επιφάνειά της με μια μαρίζ και κατόπιν πασπαλίζουμε με κανέλα. Τοποθετούμε το πυρέξ για μια ώρα στο ψυγείο, και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!

{https://www.youtube.com/watch?v=EiUS0EGwM74}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos